impulsenwoortblind logo
dsc_0081.jpg
impulswoortblind logo

Impuls & Woortblind ledenvoordeel


Impuls & Woortblind biedt vele voordelen en extra's:

3x per jaar Impuls & Woortblind Magazine,
50% ledenkorting bij themabijeenkomsten,
Advies, informatie en belangenbehartiging,
het Netwerk Volwassenen met dyslexie,
en AD(H)D cafés door het hele land.


Verschillende aanbieders geven korting op o.a. coaching aan leden van Impuls & Woortblind.


Dus waar op nog wachten?

Klik hier om lid te worden.


Vergoeding verzekering

Kijk hier welke verzekeringen ons lidmaatschap vergoeden.

oproepen: doe mee & denk mee!

 


Op deze pagina vind je oproepen voor allerlei interessante dingen, waaraan je als volwassene met ADHD, ADD, dyslexie of dyscalculie kunt meedoen of je input kunt geven.

Voor deelname aan wetenschapelijke onderzoeken, onze eigen onderzoeken en activiteiten, meldacties en andere zaken waarvoor jouw ervaringsdeskundigheid gevraagd wordt.

 

 


 

  
Onderwerp  Deelnemers gezocht voor onderzoek naar effectiviteit dieetbehandeling bij ADHD
Datum plaatsing  20-04-2017

In toenemende mate is er vraag naar behandeling van ADHD zonder medicijnen. Uit eerder onderzoek is gebleken dat een dieet effectief kan zijn: zestig procent van de kinderen die een dieetbehandeling volgden, lieten een sterke vermindering van ADHD-symptomen zien. In de TRACE-behandelstudie wordt onderzocht of een dieet als vast onderdeel van de behandeling voor ADHD kan worden aangeboden en wat de lange termijn effecten zijn. Er worden twee in potentie effectieve dieetbehandelingen onderzocht. 

In de TRACE-behandelstudie wordt gekeken wat het effect is van een dieetbehandeling op ADHD. Ook wordt de dieetbehandeling vergeleken met ADHD-behandelingen die al worden aangeboden in de GGZ, zoals medicatie en gedragstherapie. Ouders mogen zelf kiezen of hun kind een dieetbehandeling of een andere behandeling gaat volgen. 

 

NB: Deelnemers zijn kinderen van 5 tot 12 jaar.

 

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

 

 

  
Onderwerp  Geweigerd voor een verzekering vanwege ADHD? Wij maken er werk van!
Datum plaatsing  31-03-2017

Ondernemers met de diagnose AD(H)D worden vaak afgewezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of moeten een hogere premie betalen met uitsluiting van uitkeringen bij psychische klachten.

 

Discriminerende praktijken

Belangenvereniging Impuls & Woortblind voor o.a. mensen met AD(H)D komt graag in contact met ondernemers die hier ervaring mee hebben, omdat we willen onderzoeken of deze discriminerende praktijken (eindelijk!) niet meer wetmatig zijn, sinds in juni 2016 het VN-verdrag voor chronisch zieken en gehandicapten in werking is getreden.

 

Ondernemer met ADHD die geweigerd is? Meld je aan!

Wij hebben jullie ervaringen nodig om voorbeelden van deze manieren van uitsluiting op grond van ADHD voor te leggen aan het College van Rechten van de Mens, zodat het College tot een officieel oordeel kan komen.

 

Uiteraard garanderen wij anonimiteit bij eventuele voorlegging aan het College.

Reacties kunnen naar: [email protected]

  
Onderwerp  Ondernemers met ADHD gezocht voor proef met serious game
Datum plaatsing  30-03-2017

Ben jij een ondernemer met de diagnose ADHD? Dan ben ik op zoek naar jou!

Ik wil voor mijn Master Thesis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een serious game/app testen die je kan helpen productiever te werken.

 

Meer informatie en mijn contactgegevens kun je in deze bijlage vinden: http://bit.ly/2nnhlpr 

Hopelijk tot ziens!

Stijn Folkers
 

  
Onderwerp  Participanten met dyscalculie gezocht!
Datum plaatsing  14-02-2017

Ben jij een volwassene met dyscalculie? Doe dan mee aan een onderzoek om meer kennis te krijgen over wat dyscalculie precies is!

 

Wat?

Voor een onderzoek aan de Universiteit Utrecht worden er volwassenen met dyscalculie gezocht.

Het betreft een eye-tracking onderzoek naar getalverwerking bij volwassenen van 18 jaar en ouder met dyscalculie.

 

Waar?

Het vindt plaats op de Uithof (Universiteit Utrecht) in Utrecht en duurt ongeveer 20 minuten.

Dag en tijd kunnen worden ingepland in overleg.

 

Je wordt verwelkomd met koffie, thee en wat lekkers en reiskosten worden vergoed.

 

Interesse? Neem contact op: [email protected]

  
Onderwerp  Wil jij als ouder van kind met ADHD je ervaringen met gezondheidszorg delen?
Datum plaatsing  15-12-2016

Voor een goede organisatie van de gezondheidszorg voor kinderen is het van belang dat er aandacht is voor de ervaringen van kinderen en ouders met de zorg. Het doel van dit onderzoek is om daar inzicht in te krijgen. Door middel van interviews worden de ervaringen van ouders en kinderen met de gezondheidszorg voor kinderen in kaart gebracht en gepresenteerd op de website van PratenOverGezondheid. 

 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken ouders van kinderen tussen de 0 en 18 jaar die hun ervaringen met de gezondheidszorg willen delen - ongeacht of uw kind in goede gezondheid is of een ziekte of beperking heeft. Daarnaast zoeken wij specifiek ouders van kinderen met ADHD of traumatisch hersenletsel. Als deelnemer aan het onderzoek wordt u uitgenodigd voor een groepsinterview of een persoonlijk interview.

 

LEES HIER MEER over het onderzoek en hoe u zich kunt aanmelden.

 

Achtergrond:

In 2010 hebben we de website www.pratenovergezondheid.nl opgericht naar het voorbeeld van de succesvolle Engelse variant www.healthtalkonline.org. Het doel van PratenOverGezondheid is het bieden van herkenbare en betrouwbare informatie door patiënten en mantelzorgers aan lotgenoten. Dit noemen we ervaringsverhalen. 

 

Ervaringsverhalen bieden niet alleen steun en informatie aan patiënten zelf, maar ook aan familie, vrienden, (werk)omgeving en zorgverleners. Deze informatie wordt met toestemming van betrokkenen online gepubliceerd en geïllustreerd met video- en audiofragmenten op de wesite www.pratenovergezondheid.nl. De website is voor iedereen vrij toegankelijk. Op dit moment heeft de website ervaringsverhalen over diabetes, dementie en nierziekte. Bezoekers van de website kunnen interviews lezen en video- en audiofragmenten bekijken of beluisteren.

  
Onderwerp  Onderzoek naar ervaring met verzekeringsdiscriminatie bij o.a. ADHD
Datum plaatsing  13-10-2016

Mijn naam is Christelle Zola en ik ben student aan de hogeschool Windesheim van de opleiding hbo-rechten.

Ik doe onderzoek naar verzekeringsdiscriminatie van personen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie voor de vereniging Impuls & Woortblind.

Als u ADHD, ADD, dyslexie, en/of dyscalculie heeft, dan vraag ik u vriendelijk om op de onderstaande link te klikken en de enquête voor mij in te vullen. Het invullen van de enquête kost u ongeveer 5 à 10 minuten.

 

Alvast bedankt!

 

Klik hier voor de online enquête.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Christelle Zola

  
Onderwerp  Twee dieetbehandelingen onderzocht
Datum plaatsing  23-06-2016


In toenemende mate is er vraag naar behandeling van ADHD zonder medicijnen. Daarom wordt er een grote studie gedaan naar de mogelijke impact van bepaalde diëten op de symptomen van ADHD.

 

Twee dieetbehandelingen onderzocht

Samen met Triversum, Accare en het RIVM voert Karakter daarom een grote studie uit. In deze behandelstudie onderzoeken we of een dieet als vast onderdeel van de behandeling voor ADHD kan worden aangeboden. Twee in potentie effectieve dieetbehandelingen worden onderzocht.

 

Hoe werkt het?
Er kunnen 300 kinderen meedoen. Zij krijgen ofwel de gebruikelijke zorg ofwel een dieet. Deze kinderen worden 1,5 jaar lang gevolgd. Gedurende het onderzoek worden metingen gedaan om vast te stellen bij wie een dieet werkt, waarom en hoe goed het vol te houden is.

 

Wie kunnen er meedoen?
Kinderen uit heel Nederland met ADHD die hulp behoeven en/of in zorg zijn en geïnteresseerd zijn in een dieetbehandeling. Bij een vermoeden van ADHD kan ons klinisch onderzoeksteam benaderd worden voor uitgebreide screening en diagnostiek.

 

LEES MEER over dit onderzoek en meld je kind aan als je belangstelling hebt.

Twee dieetbehandelingen onderzocht

 

  
Onderwerp  Ook ADHD hersenen nodig voor onderzoek
Datum plaatsing  26-05-2016

In de week van 16 maart is de Nederlandse Hersenbank (NHB) een landelijke campagne gestart omdat er nog steeds een groot tekort is aan hersendonoren met een psychiatrische aandoening zoals ADHD, autisme spectrumstoornissen, schizofrenie of dwangstoornis.

 

Door middel van de speciale campagnewebsite www.wehebbenhersensnodig.nl doet de NHB een oproep om registratie als hersendonor te overwegen.

Door u aan te melden als hersendonor draagt u bij aan het vinden van oorzaken en oplossingen, en zodoende aan een hogere kwaliteit van leven voor mensen met een psychiatrische aandoening en hun naasten.

 

Myrthe van der Meer, o.a. bekend van haar boeken PAAZ en UP, zelf hersendonor met een autisme spectrumstoornis (syndroom van Asperger) en een bipolaire stoornis, is een van de vijf donoren die de campagne een gezicht heeft gegeven. Op de website leest u de motivatie van Myrthe van der Meer en de andere donoren om hersendonor te worden.

 

Filmpjes

Behoefte aan meer informatie? Bekijk onderstaande filmpjes:

 

-Kort filmpje van de NOS met schrijfster Myrthe van der Meer waarin ze uitlegt waarom ze hersendonor is geworden

-Animatie waarin uitgelegd wordt wat hersendonatie betekent en hoe het in zijn werk gaat.

 

Aanmelden als donor kan via www.wehebbenhersensnodig.nl

  
Onderwerp  Wat is de waarde van het VN-verdrag voor jou?
Datum plaatsing  02-05-2016

Onlangs nam de Eerste Kamer het Gehandicaptenverdrag van de Verenigde Naties aan. Dit Verdrag gaat om de insluiting in de samenleving van mensen met een handicap, ofwel inclusie. Het stelt dat gehandicapten onafhankelijk, in waardigheid en zonder discriminatie moeten kunnen participeren in de samenleving. 

 

Nu het Verdrag bijna in werking treedt, doen onderzoekers van de Universiteit Utrecht onderzoek naar de vraag hoe verschillende groepen aankijken tegen de waarde van het Verdrag.

Om dit te onderzoeke vragen zij zoveel  mogelijk mensen die binnen de doelgroep van dit verdrag vallen, maar ook mensen daarbuiten, de vragenlijst in te vullen via de link

 

https://www.surveymonkey.com/r/29QT9RM

 

Meer informatie over het onderzoek, dat wordt uitgevoerd onder leiding van prof. dr Barbara Oomen, is te vinden op www.ucr.nl/inclusie

  
Onderwerp  Welke impact heeft dyslexie als je volwassen bent?
Datum plaatsing  02-02-2016

Voor mijn Havo diploma moet ik een profielwerkstuk maken. Daarvoor doe ik een onderzoek naar dyslexie. Ik wil onderzoeken wat de invloed van dyslexie is op het dagelijks leven van volwassen mensen. 

 

Hebt u dyslexie? Zou u dan een korte vragenlijst voor mij willen invullen? Alvast hartelijk dank voor de moeite!

 

Hier vindt u een link naar de online vragenlijst

Voor vragen of opmerkingen kunt u mij mailen: [email protected]


Samantha van Rij

  
Onderwerp  Theorie examen CBR ramp voor mensen met dyslexie
Datum plaatsing  13-11-2015

Heb jij dyslexie? Dan is het theorie examen voor je rijbewijs een extra opgave voor jou! Dat kan toch niet de bedoeling zijn?!

 

Het CBR heeft sinds een klein jaar het theorie examen veranderd. Dit heeft grote gevolgen voor kandidaten met dyslexie.  

 

Hiervoor was het klassikaal met geluid. Elke vraag werd voorgelezen. Nu is het individueel via een beeldscherm en moet de vraag zelf gelezen worden. Het CBR heeft beloofd dat na het in gebruik nemen van dit nieuwe examen er ook gelegenheid zou zijn om het examen te doen met een koptelefoon op waarbij de vragen voorgelezen worden. Maar er is nog steeds niets gebeurd.

 

Wel kun je voor 11 euro een verlengd examen reserveren. Maar ook dit is voor veel dyslecten niet voldoende helpend.

In dat geval kan er nog wel een individueel examen worden gekocht, maar dan betaal je 3x zoveel als voor een gewoon examen.

 

Kandidaten met dyslexie moeten dus opeens extra kosten maken en dingen regelen, terwijl dit voorheen niet zo was!

Heb jij hier ook last van? Mail je ervaringen naar: [email protected]

 

Wij gaan ermee aan de slag. CBR moet haar beloften nakomen. Mensen met dyslexie moeten ook gewoon hun theorie examen kunnen maken.

 

  
Onderwerp  Opzoek naar persoonlijke verhalen!
Datum plaatsing  04-06-2015

Hallo, mijn naam is Evalie Hovers en ik vraag uw aandacht voor het volgende: Graag wil ik als grafisch ontwerper een boek samenstellen over “De buitengewone generatie”.

Ik ben bezig met een afstudeerproject aan de AKV St Joost, over voor(oor)delen. Ik ben geïnteresseerd in mensen die de volgende stoornis(sen) hebben:
Dyslexie/Dyscalculie, ADD/ADHD en Autisme en die hiervoor vroeger niet gediagnosticeerd zijn.
(eerder stond deze oproep op de Balans site aan “de verloren doelgroep”. De naam is gewijzigd.). 


Vroeger dacht men nog niet in diagnoses. Mogelijk is een latere fase de diagnose wel gesteld.

Mijn interesse en inspiratie, komen uit het feit dat ik zelf twee diagnoses heb, en flink heb moeten vechten tegen de vooroordelen. En de negativiteit er omheen.
 

Graag zou ik uw verhaal ontvangen hoe het u vergaan is.
Was het lastig? En wat waren de positieve ervaringen of wat heeft het u juist gebracht?

Dit boek, met de persoonlijke verhalen, wordt een onderdeel van mijn afstudeerproject.

Doel: Ik wil kinderen, en betrokkenen, die zojuist een diagnose te horen hebben gekregen positief inspireren. Er zijn moeilijkheden te overwinnen, maar het is niet uitzichtloos!
Een diagnose is als een handleiding.

Met de interessante verhalen van jullie, wil ik negativiteit en de voor(oor)delen verminderen. Zodat diagnoses er gewoon bij horen!

Ik zou het erg waarderen als u mij wilt helpen!
 

U kunt mijn een mailtje sturen op [email protected].
Of een persoonlijk facebook berichtje. Dan stuur ik u mijn vragen. Een telefonisch of Skype contact is daarna ook mogelijk!
Bel dan naar Impuls & Woortblind: 030 231 08 14
 

Natuurlijk gelden de privacy regels! (Namen kunnen we veranderen.) Het gaat mij om de persoonlijke verhalen. Die ik graag wil bundelen in een boek, als inspiratie voor de volgende generatie.
 

Alvast bedankt voor de moeite!

Evalie Hovers

Student Grafisch ontwerp

  
Onderwerp  ADHD en overlijdensrisicoverzekekering
Datum plaatsing  12-05-2015

Heb jij ervaring met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering als persoon met ADHD/ADD?

 

Een lid van ons moet zo'n verzekering afsluiten voor zijn huis en vraagt zich af welke maatschappij hij beter niet of juist wel kan benaderen.

 

Graag jullie reacties!

Wie weet kunnen we een lijst opstellen met ADHD-vriendelijke en ADHD-onvriendelijke verzekeraars!

 

Reacties kunnen naar: [email protected]

 

  
Onderwerp  Jouw ervaring met Davis counseling voor dyslexie
Datum plaatsing  16-04-2015

De Davis methode voor dyslexie, en ook ADHD/ADD of dyscalculie: heb jij er ervaring mee? Of je kind?
En? positief? Of werkte het niet voor jou?

We horen het graag.
In de volgende Impuls & Woortblind Magazine komt een artikel over de Davis Methode. Wat is het precies, hoe werkt het, voor wie werkt het en voor wie misschien niet?


De antwoorden lees je eind juni in onze rubriek Voor & Na. 
Nu graag jullie ervaring! Liefst per mail: [email protected]

  
Onderwerp  LUMC zoekt patienten met dyslexie voor klankbordgroep voor website
Datum plaatsing  09-03-2015


Heb je dyslexie en ben je onder behandeling bij een specialist van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)? Dan is het volgende misschien iets voor jou:

Het LUMC wil graag de patiënteninformatie op haar website verbeteren. Hiervoor is een klankbordgroep opgezet, maar daarin ontbreekt nog iemand met dyslexie.
Hier lees je meer over wat dit inhoudt.

 

Interesse: mail of bel: 030 231 08 14

  
Onderwerp  Gezocht: volwassenen met AD(H)D voor onderzoek naar Mindfulness
Datum plaatsing  09-03-2015

Het onderzoek Aandacht voor AD(H)D  is een onderzoek naar de werkzaamheid van een mindfulness training voor volwassenen met ADHD en ADD.

Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit het Radboud UMC Nijmegen.

 

Op dit moment worden er deelnemers gezocht in de omgeving Deventer en Nijmegen.

Interesse? Hier lees je meer.

  
Onderwerp  Alternatief voor verplichte rijbewijskeuring ADHD? Denk mee!
Datum plaatsing  30-09-2014

 

Einde rijbewijskeuring AD(H)D, op naar de vrijwillige zelftest? Denk mee en vul de mini enquete in. Wat zou het mooi zijn als alleen de mensen die echt een potentieel risico op de weg vormen gekeurd zouden worden voor het rijbewijs! Maar hoe weet je wie dat zijn? En hoe weet je dat van jezelf?

 

Als je de verplichte keuring voor bepaalde ‘risicogroepen’ wilt afschaffen, moet voortaan ieder voor zich bepalen en ZELF aangeven of hij/zij een mogelijk een risico vormt. Maar hoeveel mensen doen dit ook werkelijk?

 

Tijdens een brainstorm met allerlei partijen die iets met het onderwerp medische rijgeschiktheid te maken hebben, kwam het volgende –nog nader uit te werken-  plan ter sprake: op naar een vrijwillige zelftest.

We zijn benieuwd wat jullie zouden doen, wanneer dit de nieuwe praktijk zou worden. En benieuwd naar jullie suggesties voor de ‘gaten’ in het plan. Denk je mee?

Hier lees je het plan. We zijn benieuwd naar jouw mening en mogelijke input voor de vragen die nog open liggen.
Lees het door, en leef je uit bij de vragen en suggesties in ROOD. 

Mail het door jou aangevulde documentje naar [email protected]

 

  
Onderwerp  Kortwerkende ADHD-medicatie op school: werkt dat wel?
Datum plaatsing  16-06-2014

 

Impuls kreeg van enkele van haar leden (volwassenen met ADHD) signalen dat leerkrachten op de reguliere basisschool soms weigeren kinderen te helpen met het innemen van hun ADHD-medicatie.

 

Met de wet Passend Onderwijs komen nog meer kinderen met ADHD in het regulier onderwijs terecht. Wie gaat er dan voor zorgen dat die kinderen hun medicatie op tijd innemen?


Heeft u als ouder een dergelijke ervaring?
Zou u direct overstappen op langwerkende medicatie als u dat kon betalen?
Laat het ons weten, via [email protected].

 

Mochten wij veel reacties krijgen waaruit blijkt dat kortwerkende medicatie kind –en dus ouders-  in de problemen brengt op school, dan hebben wij een extra argument naar de overheid voor een nieuw pleidooi om langwerkende medicatie net zo betaalbaar te maken als kortwerkende medicatie.

Voor iedereen.

  
Onderwerp  ADHD en afsluiten verzekering(en)
Datum plaatsing  19-08-2013

Heb jij ADHD/ADD en loop je tegen de toelatingseisen van verzekeringen aan? Dit kan zijn een uitvaartsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, aanvullende zorgverzekering, overlijdensrisicoverzekering, etc.
Impuls is benieuwd naar jouw ervaring met het afsluiten van een verzekering.

 

Wij krijgen regelmatig signalen dat mensen met ADHD niet geaccepteerd worden bij dergelijke verzekeringen of hogere premies moeten betalen bij een beperktere dekking.

 

Ook dergelijke ervaringen?

Impuls wil graag met verzekeraars en andere partijen in gesprek gaan hierover, maar dat heeft pas zin als er voldoende draagvlak is.

 

Mail ons dus jouw ervaring.

Suggesties voor mogelijke oplossingen zijn ook welkom!

Onderwerp  Grote studie naar twee dieetbehandelingen ADHD Deel op Facebook Deel op Twitter Deel nieuwspagina via email Lees meer In toenemende mate is er vraag naar behandeling van ADHD zonder medicijnen. Uit eerder onderzoek is gebleken dat een dieet effectief kan zijn: 60% van de kinderen die een dieetbehandeling volgden, lieten een sterke vermindering van ADHD-symptomen zien. Twee dieetbehandelingen onderzocht Samen met Triversum, Accare en het RIVM voert Karakter daarom een grote studie uit. In deze behandelstudie onderzoeken we of een dieet als vast onderdeel van de behandeling voor ADHD kan worden aangeboden. Twee in potentie effectieve dieetbehandelingen worden onderzocht. Hoe werkt het? Er kunnen 300 kinderen meedoen. Zij krijgen ofwel de gebruikelijke zorg ofwel een dieet. Deze kinderen worden 1,5 jaar lang gevolgd. Gedurende het onderzoek worden metingen gedaan om vast te stellen bij wie een dieet werkt, waarom en hoe goed het vol te houden is. Wie kunnen er meedoen? Kinderen uit heel Nederland met ADHD die hulp behoeven en/of in zorg zijn en geďnteresseerd zijn in een dieetbehandeling. Bij een vermoeden van ADHD kan ons klinisch onderzoeksteam benaderd worden voor uitgebreide screening en diagnostiek. LEES MEER over dit onderzoek en meld je kind aan als je belangstelling hebt.
Datum plaatsing  

Grote studie naar twee dieetbehandelingen ADHD

[Deel op Facebook]   [Deel op Twitter]   [Deel nieuwspagina via email]

 

Lees meer

In toenemende mate is er vraag naar behandeling van ADHD zonder medicijnen. Uit eerder onderzoek is gebleken dat een dieet effectief kan zijn: 60% van de kinderen die een dieetbehandeling volgden, lieten een sterke vermindering van ADHD-symptomen zien.

 

Twee dieetbehandelingen onderzocht

Samen met Triversum, Accare en het RIVM voert Karakter daarom een grote studie uit. In deze behandelstudie onderzoeken we of een dieet als vast onderdeel van de behandeling voor ADHD kan worden aangeboden. Twee in potentie effectieve dieetbehandelingen worden onderzocht.

 

Hoe werkt het?
Er kunnen 300 kinderen meedoen. Zij krijgen ofwel de gebruikelijke zorg ofwel een dieet. Deze kinderen worden 1,5 jaar lang gevolgd. Gedurende het onderzoek worden metingen gedaan om vast te stellen bij wie een dieet werkt, waarom en hoe goed het vol te houden is.

 

Wie kunnen er meedoen?
Kinderen uit heel Nederland met ADHD die hulp behoeven en/of in zorg zijn en geïnteresseerd zijn in een dieetbehandeling. Bij een vermoeden van ADHD kan ons klinisch onderzoeksteam benaderd worden voor uitgebreide screening en diagnostiek.

 

LEES MEER over dit onderzoek en meld je kind aan als je belangstelling hebt.

  
Onderwerp  Op
Datum plaatsing  

In toenemende mate is er vraag naar behandeling van ADHD zonder medicijnen. Uit eerder onderzoek is gebleken dat een dieet effectief kan: 60% van de kinderen die een dieetbehandeling volgden, lieten een sterke vermindering van ADHD-symptomen zien.

Samen met Triversum, Accare en het RIVM voert Karakter deze behandelstudie.  

Hoe werkt het?
Er kunnen 300 kinderen meedoen. Zij krijgen ofwel de gebruikelijke zorg ofwel een dieet. Deze kinderen worden 1,5 jaar lang gevolgd. Gedurende het onderzoek worden metingen gedaan om vast te stellen bij wie een dieet werkt, waarom en hoe goed het vol te houden is.

Wie kunnen er meedoen?
Kinderen uit heel Nederland met ADHD die hulp behoeven en/of in zorg zijn en geïnteresseerd zijn in een dieetbehandeling. Bij een vermoeden van ADHD kan ons klinisch onderzoeksteam benaderd worden voor uitgebreide screening en diagnostiek*.

 

Contact: 033 24734 84   I   Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk  I  [email protected]   |   Sitemap

Powered by : QualitySites4All