Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

15 januari bij AD(H)D Café Breda online: Terug naar de wortels van AD(H)D

Veel mensen komen pas later in het leven tot de ontdekking dat zij te maken hebben met AD(H)D. Vaak zijn dan al de nodige hindernissen genomen en is er een lange historie van hindernissen ontwijken en/of ontkennen. Op een bepaald moment lopen velen tegen een onzichtbare muur. Vaak is er al langer het gevoel dat er ‘iets’ is. Er volgt een waterval aan informatie er volgt mogelijk medicatie en eventueel volgen therapieën voor eventuele gevolgschade. AD(H)D gaat echter niet weg met een pilletje en gevolgschade is aan te pakken, maar geen oplossing voor AD(H)D. AD(H)D gaat niet weg, maar we kunnen wel leren hoe we beter mee om kunnen gaan.

Iedereen met AD(H)D heeft zijn eigen ervaringen. Het omgaan met AD(H)D is dus ook voor iedereen anders. De ondersteuning die je hebt gehad bij opgroeien, je werk, persoonlijke situatie hebben allemaal invloed op hoe je je eigen AD(H)D ervaart en hoe je ermee om gaat. Sommigen kunnen hun impulsieve, creatieve of energieke eigenschappen positief inzetten, voor anderen is het in actie komen en stellen van prioriteiten een uitdaging, zij lopen soms weer tegen de onzichtbare muur aan.

Op vrijdag 15 januari 2021 gaan we terug naar de wortels van AD(H)D; wat is AD(H)D precies? Wat betekent het voor ons en voor onze sociale omgeving? Ook willen we van jullie weten waar je tegenaan liep/loopt, hoe je hier mee om gaat en of dat werkt. Wanneer we inzicht krijgen, als we onszelf, onze omgeving en waar we tegenaan lopen beter leren begrijpen, is er misschien niet eens een muur…

Vanwege de Corona maatregelen zal deze bijeenkomst online plaatsvinden via WhereBy. Vooraf zullen we de deelnemers een vragenlijst toesturen zoals we die ook eerder op fysieke bijeenkomsten hebben uitgedeeld. De vragen dienen als inspiratie voor het gesprek wat we samen gaan voeren en helpen het gesprek op gang, zoals dit bij fysieke bijeenkomsten ook gebeurde.

Wil je deze avond graag bijwonen? Meld je dan aan door te mailen naar adhdcafebreda@impulsenwoortblind.nl
Aanmelden is verplicht, zowel bij een fysieke als een online bijeenkomst.

Wanneer: vrijdag 15 januari, 2021
Online: Via Whereby, start 19.30 – einde 21.30.
Waar: https://whereby.com/adhdcafebreda-lounge

Entree: in geval van Whereby gratis

Heel graag tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten

18 september bij AD(H)D Café Breda: Routines

Bijeenkomsten
De Van Dale zegt over routine: 1. Door gewoonte verkregen vaardigheid, 2. Normale gang van zaken. Mensen met AD(H)D hebben vaak baat bij structuur, ondersteund door gezonde routines, maar tegelijkertijd…
Lees verder
Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam