Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

19 november in AD(H)D Café Breda: Lezing ACT therapie en slaap

Dinsdag 19 november zal ACT therapeut, Mieke van den Akker, een presentatie komen geven bij AD(H)D Café Breda over ACT therapie. Maar wat is ACT nu eigenlijk?
ACT richt zich niet op bestrijding van klachten. ACT wil juist vaardigheden aanleren zodat je om leert gaan met wie je bent en met alles wat daarbij hoort.
ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapie. Het is een andere manier van omgaan met gedachten, emoties, gevoelens en leefomstandigheden. Deze andere manier leer je niet alleen door uitleg, door praten, maar ook door praktische oefeningen. ACT leert je vaardigheden om beter om te gaan met belemmerende overtuigingen en gedachten. Het leert je jezelf meer te accepteren, gewoon zoals je bent. Het leidt de weg in hoe je jouw leven waardevoller kunt leven.

ACT is heel breed inzetbaar. Zo heeft Mieke zich gespecialiseerd in slaapgedrag. In onze drukke maatschappij zien we steeds meer mensen worstelen met slaapproblemen. Ook mensen met AD(H)D hebben vaak moeite met slapen door de onrust die zij in hun hoofd ervaren. Slapen is echter van levensbelang. Te weinig slaap kan leiden tot gezondheidsproblemen, ongevallen in het verkeer, een kort lontje, overgewicht en onverwerkte emoties.

Wat we vaak zien, is dat je met slaapproblemen van alles onderneemt om er van af te komen. Heel begrijpelijk, want je wil weer uitgerust opstaan om vol energie aan de dag te beginnen. Je doet er alles aan om weer te kunnen slapen. Echter, vechten tegen slapeloosheid kan je slaapprobleem juist verergeren. Mieke zal deze avond ook meer inzicht geven in hoe je met ACT kunt leren op een andere manier met je slaapproblemen om te gaan.

Wil je graag deze lezing bijwonen?
Meld je aan door te mailen naar adhdcafe-breda@hotmail.com óf via het evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/748158428991200/

– Dinsdag 19 november 2019
– Zaal open vanaf: 19:00u, start: 19:30, einde: 22:00u (LET OP! Dit is een aangepaste starttijd t.o.v. vroeger)
– Entree €2,50 (graag gepast betalen)

Meer weten over Mieke van den Akker? Bezoek haar website: https://miekevandenakker.nl

Niets gevonden.

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam