Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

AD(H)D Café Breda gaat verhuizen en bijeenkomst 16 juni

Ondanks de nog steeds beladen situatie gaan we ons best doen de draad weer op te pakken en nieuwe bijeenkomsten neer te zetten voor AD(H)D Café Breda.
Door meerdere omstandigheden hebben wij daarom het besluit genomen om AD(H)D Café Breda te verhuizen naar een andere locatie.
De maatregelen rondom COVID-19 zijn hierbij de doorslaggevende factor geweest. Wij zijn in verband met de 1,5 meter afstandsregel en de toenemende aantal bezoekers van AD(H)D Café Breda op zoek gegaan naar een locatie waar we op een veilige afstand, toch zoveel mogelijk mensen een plek kunnen bieden voor erkenning en herkenning.

Nieuwe locatie

Wij denken deze locatie gevonden te hebben in de Koe in de wijk Princenhage van Breda en zijn ontzettend blij dat wij hier terecht kunnen. Wij zijn ook erg te spreken over de nieuwe ruimte waar we het AD(H)D Café onder zullen brengen, namelijk de Vlaamse schuur.
We vinden het een erg gemoedelijke zaal waar we zeker weten dat we weer met vertrouwen verhalen kunnen delen over AD(H)D

Maatregelen

De komende tijd zullen wij op deze locatie de nieuwe maatregelen rondom Corona in acht houden totdat de overheid en het RIVM andere richtlijnen bepalen. We zullen rekening houden met 1,5 meter afstand tussen eenieder en zullen ook de tafels en stoelen zo plaatsen dat dit mogelijk gemaakt kan worden. Ook zijn de doorgangen lekker breed, waardoor er genoeg ruimte bij de ingang geboden kan worden voor entree. Uiteraard wordt er ook aan hygiëne gedacht.
We zullen ondanks de grotere ruimte, een maximaal aantal bezoekers vast stellen en zullen na een eerste bijeenkomst bekijken of we dit eventueel ruimer kunnen nemen. Je aanmelden voor de avond is voorlopig verplicht voor deelname. Daarnaast zullen we via de mail en aan de deur de nodige gezondheidsvragen stellen om vast te stellen of het veilig is om deel te nemen aan de bijeenkomst. Wij vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid en medeleven met je medemens.

Wijziging entree en parkeergelegenheid

Door de aangepaste locatie hebben wij andere prijsafspraken moeten maken. Daarom verhogen wij de entree van het AD(H)D Café een klein beetje. Reguliere thema avonden zijn voortaan €3,- per persoon en voor lezingen zullen wij voortaan iets meer vragen, namelijk €4,- per persoon. Dit geld wordt ingezet om de avonden mogelijk te blijven maken en de interessante inhoud van de avonden steeds weer te kunnen bieden.
Wij verwachten echter dat je dit verschil amper zult merken in je portomonnee, gezien de gemiddelde bezoeker van het AD(H)D Café vaak met de auto kwam en parkeren is in de buurt van de Koe gratis.
Daarnaast is er genoeg parkeergelegenheid, dus geen last meer van de kermis in Breda of een groot evenement bij het Chassé theater. Op het terrein van de Koe zijn ongeveer 30 parkeerplaatsen, maar in de wijk rondom de Koe zijn ook volop gratis parkeerplaatsen waar je gebruik van mag maken. Let wel: parkeer altijd in een parkeervak en niet op de stoep.
Cultureel centrum de Koe heeft daarnaast een horecavergunning tot en met 02:00 ’s nachts. Wij waren niet direct van plan hier gebruik van te maken, maar het biedt ons in ieder geval de kans om na het officiële gedeelte van het AD(H)D Café nog rustig af te sluiten en eventueel nog een drankje te doen en verder te kletsen op eigen gelegenheid.

Nieuwe bijeenkomst 16 juni, aangepaste tijden
en wijziging avonden vanaf september 2020

Dat allemaal gezegd hebbende zal de eerste bijeenkomst van AD(H)D Café Breda weer zijn op dinsdag 16 juni 2020, de tijden zijn aangepast, namelijk inloop vanaf 19:30 tot en met 20:00u en dan het officiële gedeelte tot en met 22:30. De komende 3 maanden (wij gaan door alle omstandigheden dit keer in de zomer door!) zullen onze bijeenkomsten nog plaats vinden op de dinsdagen, maar vanaf september verhuizen wij ook qua dag naar de derde vrijdag van de maand.
Wij hopen zoveel mogelijk van onze reguliere bezoekers mee te nemen naar deze dag en vinden het erg spijtig als je niet meer zou kunnen. Helaas hebben wij omwille van een contract bij de Koe deze concessie moeten maken wat betreft de dag. Uit een poll onder reguliere bezoekers bleek dat dit voor de meesten van hen geen probleem zou zijn en dat het meerendeel (20%) sowieso niet zou komen door COVID-19.
Stiekem vinden wij de vrijdag eigenlijk ook wel fijner: het biedt de ruimte om als vrijwilliger ons geen zorgen te hoeven maken over werk de volgende dag en de volgende dag vroeg opstaan.
Wij hopen dat jullie tegen die tijd verliefd zijn op onze nieuwe locatie en dat jullie graag vanaf september 2020 op de derde vrijdag van de maand terugkeren.

Laatste details

Meer informatie over de inhoud van dinsdag 16 juni volgt nog. Weet je al dat je hoe dan ook wilt komen? Meld je aan door te mailen naar adhdcafebreda@impulsenwoortblind.nl. Aanmelden is verplicht voor deelname, om de gezondheidscontrole aan de deur te bewerkstelligen en het maximum aantal bezoekers te controleren. Het maximum aantal bezoekers hebben wij voor deze eerste avond vastgesteld op 20 personen.

Wanneer: Dinsdag 16 juni 2020
Hoe laat: Zaal open vanaf: 19.30 uur, start: 20.00 uur, einde: 22:30u
Entree: €3,- (contant of pin)

Locatie: De Koe, Ambachtenlaan 1, Breda
Parkeren (gratis): terrein de Koe, 4 plaatsen direct vóór de Koe, parkeerplaatsen in straten dichtbij de Koe, bijv. de Zadelmakerstraat, Speldenmakerstraat en de Liesboslaan.

Wij kijken ernaar uit een deel van jullie weer terug te zien op dinsdag 16 juni! We wensen de mensen die kampen met gezondheidsproblemen en mensen die zich isoleren in verband met de gezondheidsrisico’s, veel sterkte toe in deze tijden. We leven op afstand met jullie mee.

Hopelijk tot gauw.

Uiteraard is dit bericht gebaseerd op de wetenschap van nu en kunnen maatregelen van de overheid en het RIVM elk moment weer veranderen. We hopen dat alles zo plaats kan vinden zoals benoemd in dit bericht, mocht dat niet zo zijn, laten we dit altijd even weten. Wil je direct op de hoogte zijn van nieuws rondom het AD(H)D Café? Meld je op de hoofdpagina of bij contact van deze website aan voor nieuws.

Niets gevonden.

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam