Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Spreekbeurt over dyslexie – voorbeeld

Je kind heeft dyslexie en wil graag een spreekbeurt over dyslexie houden. Maar waar vind je goeie en begrijpelijke informatie over dyslexie? Deze vraag krijgen wij vaak bij Impuls & Woortblind. We hebben een goeie tip voor je. De Hoi Foundation heeft op haar platform Happy Dyslectisch een voorbeeld spreekbeurt gemaakt in PowerPoint. Met veel informatie en heldere uitleg over wat dyslexie is. Uiteraard wordt dyslexie in deze spreekbeurt gezien als een vorm van neurodiversiteit (zonder dit moeilijk woord te gebruiken) en zijn er ook slides die ingaan op de positieve kanten.

Op deze pagina van Happy Dyslectisch kun je de voorbeeld spreekbeurt downloaden. Kijk ook eens in de  andere gebouwen op de Happy Dyslectisch-pagina. Daar vind je nog veel meer tips, informatie en video’s over dyslexie en alles wat er mee te maken heeft.

Gerelateerde berichten

Conflicten en oud zeer, 20-2-2021

Conflicten, oud zeer en in gesprek gaan Denk eens terug aan je laatste conflict. Ging jij in de aanval? Of dacht je: ‘laat maar’? Hoe reageerde je en was dat terecht? Weet…
Lees verder
Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam