Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Op weg naar een echte inclusieve samenleving! Verkiezingsmanifest Ieder(in)

Als lid-organisatie van Ieder(in) staan wij helemaal achter het Verkiezingsmanifest voor een echte inclusieve samenleving dat zij hebben opgesteld. Jij ook? Deel het via jouw socials. En stuur het door naar mensen die ermee kunnen lobbyen binnen de politiek. Met name de eerste drie punten moeten wat ons betreft eindelijk politieke praktijk worden in 2021:

  • Maak beleid MET ons en niet OVER ons
  • Zorg voor goede en passende ondersteuning voor mensen die dit nodig hebben
  • Maak onderwijs werkelijk inclusief voor alle kinderen
Ieder(in) over het Verkiezingsmanifest en de vervolgstappen:

In maart 2021 vinden de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer plaats. Ruim twee miljoen mensen in Nederland hebben een beperking of chronische ziekte. De onderwerpen die hen aangaan, willen we hoger op de politieke agenda zien. Daarom hebben wij met input van onze leden het ‘Verkiezingsmanifest Ieder(in)’ geschreven, met tien aandachtspunten die o.a. gaan over de uitvoering van het VN Verdrag Handicap, passende zorg en onderwijs, arbeidsparticipatie en de positie van mantelzorgers.

Het manifest
Dit voorjaar heeft Ieder(in) een enquête uitgezet onder haar leden met vragen over zorg, geld, werk, onderwijs, vervoer, wonen en het VN-verdrag Handicap. Op basis van die reacties hebben we het manifest opgesteld. Al in maart hebben we het manifest beperkt verspreid onder de partijcommissies van alle politieke partijen en onder Kamerleden. Om zo de partijprogramma’s voor de aankomende verkiezingen te kunnen beïnvloeden. Nu is het ook openbaar voor onze leden en andere geïnteresseerden. We nodigen je van harte uit het manifest te delen binnen je eigen netwerk.

Vervolgstappen
In aanloop naar de verkiezingen van maart gaan we een aantal vervolgstappen nemen om het Verkiezingsmanifest verder onder de aandacht te brengen. Allereerst maken we een analyse van de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen. Vervolgens gaan we in gesprek met Kamerleden over hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de levens van mensen met een beperking. Zodat de stappen die nodig zijn voor een échte inclusieve samenleving straks gewaarborgd zijn in het nieuwe regeringsakkoord.

Coronacrisis
Door de coronacrisis zijn positie, bestaanszekerheid en toegang tot zorg, ondersteuning en participatie van mensen met een beperking of chronische ziekte verder onder druk komen te staan. Achterstanden en al bestaande knelpunten die we in ons manifest noemen, worden door die crisis uitvergroot. Des te urgenter is het dat politieke partijen hiermee voortvarend aan de slag gaan.

Als je nog vragen hebt of ideeën om het manifest verder onder de aandacht te brengen, mail dan naar verkiezingen2021@iederin.nl

Gerelateerde berichten

De juiste balans vinden met je dyslexie

Thomas heeft dyslexie. In zijn zoektocht naar zelfvertrouwen en (h)erkenning kwam hij uit bij ‘Haal meer uit je Dyslexie.’ ‘Ik ben niet alleen!’ voelde hij daar. Hij schreef er onderstaande…
Lees verder

ADHD en relaties – blog van Tessa

‘Ben ik wel goed relatiemateriaal?’ vraagt Tessa zich af. Want samenleven met een ADHD’er is (soms) een beetje topsport. Maar dan heb je ook wat! De mededeling dat ik bij…
Lees verder
Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam