impulsenwoortblind logo
dsc_0081.jpg
impulswoortblind logo

Impuls & Woortblind ledenvoordeel


Impuls & Woortblind biedt vele voordelen en extra's:

3x per jaar Impuls & Woortblind Magazine,
50% ledenkorting bij themabijeenkomsten,
Advies, informatie en belangenbehartiging,
het Netwerk Volwassenen met dyslexie,
en AD(H)D cafés door het hele land.


Verschillende aanbieders geven korting op o.a. coaching aan leden van Impuls & Woortblind.


Dus waar op nog wachten?

Klik hier om lid te worden.


Vergoeding verzekering

Kijk hier welke verzekeringen ons lidmaatschap vergoeden.

ADHD en werk

 

 


Impuls & Woortblind wil dat mensen met ADHD/ADD op waarde geschat worden op de werkvloer. Want net als elk ander persoon heb jij dingen waar je minder goed in bent, maar ook dingen waar je heel goed in bent. Vaak zorgt de ADHD dat jij dingen kunt waar anderen alleen maar van kunnen dromen.

Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteiten gezien worden en dat er oplossingen komen voor dingen die minder goed gaan. Zodat mensen met ADHD gewoon mee kunnen doen. Daarom nemen wij deel aan meerdere projecten die als doel hebben mensen met ADHD aan het werk te krijgen en houden. Daarbij betrekken we altijd intensief de doelgroep, zodat we zeker weten dat we ook écht opkomen voor de mensen waar het ons om gaat: (jong) volwassenen met ADHD/ADD.

 

Arbeidsparticipatietool: voor iedereen die werkt met ADHD/ADD

 

“De Arbeidsparticiatietool helpt mij om mijn collega’s uit te leggen welke invloed mijn ADHD kan hebben op mijn werk en gedrag. Dit voorkomt ergernissen en onbegrip.”

 

“Ik weet nu dat ik ADHD te veel zag als een beperking. Door de Arbeidsparticipatietool heb ik meer oog voor de sterke kanten van mijn medewerker met ADHD. Ook vind ik er veel tips voor kleine aanpassingen om die naar voren te laten komen.”

 

Belangrijke vragen over hoe je het beste uit jezelf kunt halen op je werk en hoe AD(H)D je kan beperken, maar ook zeker kan versterken; de Arbeidsparticipatietool geeft antwoord. Ook voor collega’s en leidinggevenden van mensen met AD(H)D.

 


Deze Arbeidsparticipatietool bestaat uit een website en een 5-minuteninfo blokje.

 

De GRATIS app (ADHD en werk) kun je doawnloaden via de Android App Store Google Play.

Op de website Arbeidsparticipatietool kun je de 5-minuteninfo van de app ook terugvinden.

 


Flyer Arbeidsparticipatietool

 

Iets voor jou of je collega's? 

Download hier de flyer van de Arbeidsparticipatietool.

 

 

 

 

 

Open voor werk

 

Voor mensen die ‘psychisch kwetsbaar’ zijn, is het krijgen en behouden van een baan niet altijd even gemakkelijk. De instanties die hen daarbij moeten ondersteunen -werkgevers, re-integratiebureaus en gemeenten- hebben vaak te weinig kennis van de wensen en mogelijkheden van de doelgroep. Daardoor blijft een groot arbeidspotentieel onbenut en krijgen mensen onvoldoende kans om uit hun isolement te komen.

 

Kwaliteitscriteria
Tien cliënten- en familieorganisaties binnen de ggz, waaronder Impuls, hebben daarom het project ‘Open voor werk’ opgezet. Doel is om (ex)ggz-cliënten sneller en beter naar werk of dagbesteding te (bege)leiden. Om te zorgen dat alle betrokken instanties wél rekening houden met de wensen en behoeften van deze groep, zijn er kwaliteitscriteria opgesteld waaraan zij moeten gaan voldoen en waarop zij straks ook getoetst zullen worden.


ADHD niet alleen als beperking zien
Impuls is van begin tot eind nauw betrokken bij alle stappen in dit grote project. Zo ook bij de opgestelde criteria. Er zijn algemene en doelgroep-specifieke criteria geformuleerd, waarbij elke organisatie haar achterban geraadpleegd heeft. Voorbeeld van een ADHD-specifiek criterium is: begeleiding moet in het teken staan van ‘wat motiveert jou, wat zijn jouw kwaliteiten’. ADHD niet alleen als beperking zien dus.

 

Ervaringsverhalen uit de praktijk
Naast ADHD-specifieke kwaliteitscriteria, die volledig vanuit ervaringsdeskundigheid tot stand gekomen zijn, heeft Impuls ook een aantal mooie ervaringsverhalen opgetekend van mensen met ADHD. Ze zijn te lezen op de site Open voor werk. Verhalen van hoe het (bijna) misging op de werkvloer én hoe het weer goed kwam. Vol met tips uit de praktijk. Heel inspirerend!

Twee nieuwe boekjes
Impuls heeft voor dit project twee nieuwe boekjes uitgebracht in de serie Impuls legt uit: ADHD en werk. 9 ervaringsverhalen en ADHD en re-integratie, volledig actuele herdruk. De boekjes staan boordevol tips over hoe om te gaan met de last die je mogelijk kunt ervaren van je ADHD op het werk. Het boekje over re-integratie geeft ook allerlei praktische informatie over het proces van re-integratie: waar moet je zijn, wat zijn je rechten en welke stappen moet je zetten? In beide boekjes vind je achterin de eerder genoemde kwaliteitscriteria.


Kwaliteiten tot bloei laten komen
Beste werknemers, werkzoekenden en re-integreerders met ADHD en ADD: wijs je werkgever, je contactpersoon bij het UWV of gemeente of wie jou ook begeleidt op de site Open voor Werk en op bovengenoemde boekjes! Impuls heeft gezorgd dat er heel veel kennis over ADHD op de werkvloer te vinden is. Zodat er voldoende aanknopingspunten zijn om jouw kwaliteiten tot bloei te laten komen.

 

Meer weten?

 

Ga naar de site Open voor Werk.
 

De twee boekjes van Impuls kun je via onze webshop bestellen.

 

Overige tips en info

 

Impuls & Woortblind heeft contact met ADHD-gespecialiseerde coaches die ook in werksituaties begeleiden. Enkele daarvan geven onze leden korting.

Kijk eens op onze ledenvoordeelpagina. Of bel ons, voor een advies op maat: 033 247 34 84.

 

ADHD  en Werk, onderdeel van ADHD centrum Nederland, is gespecialiseerd in de begeleiding van werknemers met ADHD/ADD. Ze hebben vestigingen door het hele land.

 

Op de website Onbegrensd Talent vind je vacatures voor 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'. Geen fijne term, maar slik even hard, en kijk of er iets voor je bij zit!

 

Contact: 033 24734 84   I   Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk  I  [email protected]   |   Sitemap

Powered by : QualitySites4All