impulsenwoortblind logo
dsc_0081.jpg
impulswoortblind logo

Impuls & Woortblind ledenvoordeel


Impuls & Woortblind biedt vele voordelen en extra's:

3x per jaar Impuls & Woortblind Magazine,
50% ledenkorting bij themabijeenkomsten,
Advies, informatie en belangenbehartiging,
het Netwerk Volwassenen met dyslexie,
en AD(H)D cafés door het hele land.


Verschillende aanbieders geven korting op o.a. coaching aan leden van Impuls & Woortblind.


Dus waar op nog wachten?

Klik hier om lid te worden.


Vergoeding verzekering

Kijk hier welke verzekeringen ons lidmaatschap vergoeden.

boeken over add bij volwassenen

 

Onderstaande boeken over ADD zijn door Impuls & Woortblind geselecteerd vanwege goede informatie en leesbaarheid.


 

  
Datum  24-02-2015
Titel  Wonderlijke Wazigheid - Tirtsa Ehrlich

De verkeerstoren bij mensen met ADD werkt niet zo goed. Mooie metafoor waarmee schrijfster en GZ-psycholoog Tirtsa Ehrlich in Wonderlijke Wazigheid haar uitleg over ADD lekker simpel maakt. Alles komt aan bod: de werking van de hersenen, wel/geen medicatie, overige behandelingen en het – subtiele- verschil met ADHD. Echt een aanrader, vooral ook door de positieve toon. Het boek is bedoeld voor jongeren en hun omgeving en staat vol met tips en adviezen op alle levensterreinen: thuis, school, vervolgopleiding en werk. Ook zijn er speciale hoofdstukjes voor ouders en docenten. Heel zinvol, juist omdat ADD te snel als luiheid of onwil gezien kan worden. Veel tips in het boek komen van ADD’ers zelf, aldus de schrijfster. Zoals deze: kijk altijd even achterom als je een ruimte verlaat. Scheelt je weer een keertje teruglopen voor sleutels of die brief die op de post moet. Bij elk hoofdstuk vind je ook een flink aantal uitspraken van ADD’ers zelf. ADD krijgt een gezicht en een bijbehorende gebruiksaanwijzing in dit boek. Ook de moeite waard voor volwassenen.

 

Tirtsa Ehrlich: Wonderlijke Wazigheid

Uitgeverij SWP

€ 17,50. 127 pag.

  
Datum  24-02-2015
Titel  ADD, 175 veel gestelde vragen & antwoorden - Karin Windt

Dit is een prettig leesbaar handboek, geschreven door een ADD’er. Karin Windt, op haar 28e gediagnosticeerd, begon met een website www.levente.nl . Deze groeide uit tot een informatie-platform en daar bleef het niet bij.

In 2006 richtte zij de Stichting ADD Nederland op, die inmiddels twee landelijke ADD dagen heeft georganiseerd. Dit is haar tweede boek, waarin ze erin is geslaagd het nog steeds minder bekende ADD beter op de kaart te zetten. Het boek gaat in op comorbiditeit, emoties en gevoelens, juridische aspecten, behandeling, autorijden, werk en inkomen, opvoeding, school, huiswerk, erfelijkheid, huis en interieur, persoonlijke verzorging, slapen, voeding en relatie. Boeiende, ontroerende en illustrerende brieven maken het boek heel compleet. Jong adolescenten, volwassenen en moeders van kinderen met ADD beschrijven waar ze mee worstelen en wat ze hebben bereikt. Heel indrukwekkend is ook de heldere beschrijving van de overlap en verschillen tussen autisme en ADD. 

Zo beschrijft ze bijvoorbeeld hoe het symptoom “moeite hebben met onverwachte dingen” bij iemand met autisme te maken heeft met de behoefte aan vaste patronen vanuit een fragmentarische perceptie. Bij ADD ontstaat deze moeite vanuit een vertraagde informatieverwerking.

Karin Windt - ADD, 175 veel gestelde vragen & antwoorden
520 pag
meer info en bestellen: www.levente.nl

 

Contact: 033 24734 84   I   Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk  I  [email protected]   |   Sitemap

Powered by : QualitySites4All