impulsenwoortblind logo
dsc_0081.jpg
impulswoortblind logo

Impuls & Woortblind ledenvoordeel


Impuls & Woortblind biedt vele voordelen en extra's:

3x per jaar Impuls & Woortblind Magazine,
50% ledenkorting bij themabijeenkomsten,
Advies, informatie en belangenbehartiging,
het Netwerk Volwassenen met dyslexie,
en AD(H)D cafés door het hele land.


Verschillende aanbieders geven korting op o.a. coaching aan leden van Impuls & Woortblind.


Dus waar op nog wachten?

Klik hier om lid te worden.


Vergoeding verzekering

Kijk hier welke verzekeringen ons lidmaatschap vergoeden.

WERK en dyslexie - Coaching

 

Als je als volwassene dyslexie hebt, zul je daar vooral op je werk tegenaan lopen en dan gaat het niet alleen om lees- en schrijfproblemen.

 

Hieronder een paar tips voor coaching in werksituaties. En lees ook welke manieren er zijn om eventueel ook een deel van de kosten hiervan vergoed te krijgen.

 

 

Vergoedingsmogelijkheden

  • Als je een diagnose hebt zijn er vaak mogelijkheden voor vergoeding van coaching en begeleiding en/of kosten voor ICT-hulpmiddelen vanuit de werkgever.
  • Iedere werkgever heeft een budget voor scholing en coaching van het personeel, hiervoor hoef je strikt genomen je dyslexie niet als reden voor coaching op te voeren.
  • Ook zijn er mogelijkheden om een training of coaching, gericht op beter functioneren met dyslexie, als aftrekpost voor de belasting op te voeren. Meer hierover vind je op de website van Dynamika

Kijk of één van bovengenoemde vergoedingsmogelijkheden voor jou van toepassingen kan zijn en bespreek dit met je werkgever en de coaching praktijk van jouw keuze!

 

Arbeidsparticipatietool voor dyslexie

 

Als je op je werk tegen problemen aanloopt vanwege je dyslexie, stuit je vaak ook op veel onbegrip én onbekendheid met dyslexie. Want de impact van dyslexie gaat verder dan moeite hebben met lezen en/of schrijven. Zo hebben mensen met dyslexie ook vaker dan gemiddeld last van omgevingsgeluiden, kunnen ze moeite hebben met zaken samenvatten, een presentatie geven, tijd inschatten en nog wat andere dingen die je niet direct aan dyslexie zou koppelen.

 

TIP: Op de website Arbeidsparticipatietool vind je korte gesproken infoblokjes over de kenmerken en gevolgen van dyslexie op het werk én de mogelijke oplossingen. Echt een aanrader, om samen met je werkgever er eens bij te pakken als startpunt van een gesprek.

 

Op deze website Arbeidsparticipatietool vind je naast de korte 5 minuten info-blokjes ook veel algemene informatie over wat je kunt doen als je last hebt van je dyslexie op het werk.

 

Coaching dyslexie en werk

 

Werk en Dyslexie - Dynamika - Amsterdam

Dynamika is een instituut voor coaching, begeleiding en scholing voor mensen met dyslexie.

Oprichter Sjan Verhoeven is zelf ervaringsdeskundige. Dynamika heeft een visie op dyslexie die niet uitgaat van een stoornis, maar een andere manier van denken.

Op de website vind je meer informatie over deze visie en bijbehorende werkwijze.

Met Jan van Nuland schreef Sjan Verhoeven het boek ‘Slimmer dan je baas’.   

Zie ook de boeken.

 

Equisto  - Rotterdam

Equisto-coach Hans van der Velde begeleidt sinds 1998 werknemers in opdracht van werkgevers en bedrijfsartsen. Samen met een aantal specialisten, zoals een psychiater en verschillende psychologen buigt Equisto zich over complexe werknemerssituaties. Bij de coaching wordt uitgegaan van de aanleg van de persoon (bijvoorbeeld dyslexie, ADHD of autisme), de ontwikkelingsgeschiedenis en de actuele omgeving.


EGO VICI Coaching - Sittard
Ego Vici staat voor: ‘Ik heb overwonnen’.  Ingrid Schorsch richt zich op jongeren en volwassenen met dyslexie en biedt psychologische begeleiding (faalangst),  (examen-)training en praktische hulp bij dyslexie.

 

BeNobel – Oss

‘Zijn zoals je bent’, daar gaat Kelly van Gaal vanuit  in haar trainingsprogramma voor iedereen met dyslexie vanaf 10 jaar. Ze kijkt niet alleen naar dyslexie, maar naar iemands totaalbeeld.

 

Aha zo dus! - Rosmalen

Dyslexie is niet altijd even duidelijk te herkennen en heeft niets te maken met intelligentie.Velen hebben een andere manier van denken, communiceren en informatieverwerken.

Dyslexie brengt kwaliteiten met zich mee! Maar hoe maak je ze zichtbaar en bruikbaar? Karin de Jager heeft zelf dyslexie en is gespecialiseerd in coaching en begeleiding van volwassenen met dyslexie.

 

Talent in Zicht – Assen

Leren, werken, leven met dyslexie. Anne-Marie Mos zet zich in voor dyslectici die het gevoel hebben belemmerd te worden in de persoonlijke ontwikkeling. Talent InZicht stelt een coaching & trainingstraject samen waar je o.a. op zoek gaat naar je ‘slapende’ talenten. Aan de hand van praktische tools wordt geleerd hoe je deze voor je kunt laten werken. 

 

Praktijk MUnay-KI – Middelburg

Mirjam Roemaratoe-Flipse is zelf dyslectisch en beelddenker. ‘Laat dyslexie voor je werken, niet tegen je’, is haar motto. Daarnaast is ze ook gespecialiseerd in thema’s als pesten, rouwverwerking en HSP.

 

MindYourHeart – Maarssen

Anne Marie Preusting  traint en coacht iedereen die te maken heeft AD(H)D, faalangst en dyslexie. Iedereen die meer rust en balans in zijn hoofd wil is welkom, ook zonder diagnose.

 

Blooming, begeleiding en coaching – Den Haag

Anne-Marie Hartmann is gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren op het gebied van studievaardigheden en het coachen van jongeren en volwassenen met dyslexie. Ze haalt inspiratie  uit het coachen van mensen en ze te helpen hun talenten tot bloei te laten komen.

 

Paulien van Kessel – Nijmegen
Paulien van Kessel is orthopedagoog-generalist. Zij doet zowel dyslexie-onderzoek als behandeling. Naast begeleiding bij leerproblemen begeleidt ze mensen bij persoonlijke problemen, rouwen en verlies en verzorgt ze MKZ-workshops en supervisie.

 

Praktijk Blom – Rotterdam
Praktijk Blom biedt hulp aan kinderen,  jongeren en ouders vanuit verschillende disciplines. Voor leerkrachten, intern begeleiders, ouders en Pabo-studenten bieden zij de cursus ‘Spelling leren met het hele brein’ aan.

 

Valk en Uil - Haaften
Het uitgangspunt van oprichter Jan van Nuland: ‘Als je snapt hoe dyslexie werkt, zie je ook de mogelijkheden!’
Valk en Uil verzorgt coaching voor volwassenen (oa gericht op werksituaties) en biedt scholingen aan voor onderwijsmedewerkers om studenten met dyslexie beter tot hun recht te laten komen.

 

Ben je bij een goede coach geweest die hier niet bij staat, meld het ons!

 

Contact: 033 24734 84   I   Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk  I  [email protected]   |   Sitemap

Powered by : QualitySites4All