11 oktober: AD(H)D & Werk

11 oktober: AD(H)D & Werk

4 oktober 2023 door Julie Houben

Woensdag 11 oktober hebben we het over onze werkervaringen of zoektocht naar de ideale baan. Tot ziens bij Wijkcentrum Blixems.

We waren 20 september weer voor het eerst sinds april terug bij Wijkcentrum Blixems en met twaalf gingen we in ons zaaltje zitten. Het thema was ‘ADHD & Relaties’ en al snel kwam naar boven dat relaties zo helpend kunnen zijn door de steun van een empathische partner. Eerlijk kunnen praten met elkaar over je problemen en welke taken je niet liggen, zodat je die anders kunt verdelen. Een vrouw vertelde dat ze al achttien jaar samen is met haar man die hoogsensitief is. Zij vertellen elkaar altijd precies wat er in hun hoofd omgaat en daardoor werkt hun relatie zo goed, omdat ze elkaar ruimte geven wanneer dat nodig is. Een jonge man maakt best vaak mee dat een relatie vroeg stukloopt, omdat hij de onderlinge communicatie niet snapt. Een jonge vrouw vertelde dat ze makkelijk contact maakt, maar het in een relatie moeilijk vindt om duidelijk te maken wat ze nodig heeft. En ook zij vindt het heel moeilijk om signalen goed te begrijpen en om te bedenken wat te doen met vrijblijvende reacties op WhatsApp, terwijl zij graag iets concreets wil afspreken. Dat laatste herkende iedereen wel. Tenslotte werd er ook kort gepraat over relaties met je kinderen, hoe je ze kunt helpen open te zijn naar jou en je partner, door het begrip dat je voor hen hebt door je eigen AD(H)D diagnose.

AD(H)D & Werk

Woensdag 11 oktober horen we graag wat jouw ervaringen zijn met AD(H)D op je werk. Heb jij de ideale baan gevonden die goed past bij jouw AD(H)D of zoek je die nog? Hoe gaat het met jou op je werk? Ben je in je element en ga je fluitend naar je werk of heb je juist veel stress, omdat je je erg moet aanpassen in je werkomgeving? Weten jouw collega’s dat je AD(H)D hebt of overweeg je om het te vertellen? Is er een neurodiversiteit netwerk bij het bedrijf waar jij werkt? Dit zijn onderwerpen waar we graag ervaringen over willen delen. Of we nu in loondienst werken of als freelancer. Ook kan het zijn dat we ons grootste werkplezier halen uit vrijwilligerswerk, bestuurswerk voor onze sportvereniging of andere nevenactiviteiten. En hoe staat het met je energie? Hoe verdeel jij je energie over de week met al deze werkzaamheden? Kom er met ons over praten.

11 oktober zien we elkaar weer bij Wijkcentrum Blixems

Eenmalig komen we op een tweede woensdagavond van de maand bijeen, omdat Wijkcentrum Blixems gesloten is tijdens de schoolvakanties!

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig in de bar van Wijkcentrum Blixems op Ouverture 2 en je herkent ons aan de Impuls & Woortblind folders die bij ons op tafel liggen. Je kunt een drankje bestellen aan de bar (tegen betaling) en rond 19.30 uur gaan we naar onze zaal en beginnen we. Wil je een sfeerimpressie van Wijkcentrum Blixems, kijk dan op hun Facebook-pagina.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 11 oktober 19.30 uur
Wijkcentrum Blixems
Ouverture 2
5629 PV Eindhoven

Groeten van Linda & Claudia

 

 

Sluiten