21 februari: AD(H)D en jouw gezin

21 februari: AD(H)D en jouw gezin

12 februari 2024 door Julie Houben

Woensdag 21 februari praten we over jou als AD(H)D ouder van je kinderen en over jou als AD(H)D kind binnen het gezin waar je bent opgegroeid

We hadden met 13 personen de sneeuw en kou getrotseerd voor ons ADHD Café op woensdag 17 januari en het was weer een fijne avond met het thema ‘Haalbare goede voornemens’. Een vrouw vertelde dat ze meer gestructureerd wil zijn op haar werk en meer oog wil hebben voor haar collega’s, ze was ook trots op zichzelf omdat ze daar voor het eerst heeft durven vertellen dat ze ADD heeft. Een man zei dat zijn behandeling was stopgezet door gebrek aan hulpverleners en hij wou nu zoeken naar groepstherapie want de structuur van een groep werkt goed voor hem. Verschillende gasten gaven hem contactgegevens van hun behandelaars. Anderen vertelden over hoe goed ze zijn in lijstjes maken, maar soms moeite hebben met eraan vast te houden. En een man nam zich voor om beter voor zichzelf te zorgen, zich beter uit te spreken en niet de moed te verliezen als zijn medicatie minder werkt. Tenslotte werden twee tips gedeeld: een stel volgt een Amerikaanse online cursus over ADHD en partner-relaties, ADHD Roller Coaster, en een man vond de video ‘Wat is de impact van een ADHD diagnose?‘ met psychiater Andreia Hazewinkel heel verhelderend.

AD(H)D & jouw gezin

Woensdag 21 februari praten we over jouw gezin. Deze avond horen we graag hoe het voor jou is als AD(H)D ouder van je kind(eren). Heb jij jouw diagnose toevallig gekregen nadat je ontdekte dat je kind AD(H)D heeft? Of wist je het al langere tijd van jezelf? Wat is jouw grootste uitdaging bij het opvoeden van je kinderen? En wat zijn jouw sterkste kanten als vader of moeder? En als je geen kinderen hebt kom dan vertellen wat de invloed van jouw AD(H)D is (geweest) in het gezin waarin je bent opgegroeid. Hoe is/was jouw relatie met je ouders en broers, zussen? Wist iedereen dat je AD(H)D had in je kindertijd of weet je het pas sinds kort en ben je daarom anders naar jouw gezinsleven gaan terugkijken? Breng gerust iemand uit je gezin mee, een broer of zus, je partner, zoon of dochter zijn van harte welkom.

21 februari zien we elkaar weer bij Wijkcentrum Blixems

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig in de bar van Wijkcentrum Blixems op Ouverture 2 en je herkent ons aan de Impuls & Woortblind folders die bij ons op tafel liggen. Je kunt een drankje bestellen aan de bar (tegen betaling) en rond 19.30 uur gaan we naar onze zaal en beginnen we. Wil je een sfeerimpressie van Wijkcentrum Blixems, kijk dan op hun Facebook-pagina.

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 21 februari 19.30 uur
Wijkcentrum Blixems
Ouverture 2
5629 PV Eindhoven

Groeten van Claudia & Linda

Sluiten