H3-Netwerk is het kennisplatform voor vrouwen met ADHD

H3-Netwerk is het kennisplatform voor vrouwen met ADHD

22 maart 2024 door Julie Houben

Het H3-Netwerk is een online platform van drie artsen die als missie hebben: betere zorg voor vrouwen. ADHD-expert Sandra Kooij is een van de drie specialisten. De webinars van het H3-Netwerk zijn gratis te bekijken.

Wist je dat vrouwen met ADHD meer last van hart – en hormonale klachten hebben dan gemiddeld? Bij vrouwen wordt ADHD vaak pas tijdens de overgang ontdekt en 35% van de vrouwen met hartklachten heeft ook ADHD. Vrouwen lopen onnodig lang met klachten rond en dat moet anders.

Webinars gratis terugkijken

Het H3-Netwerk organiseert regelmatig webinars over de interactie tussen hoofd, hart en hormonen bij vrouwen. Deze kun je gratis terugkijken, na aanmelding bij het platform.

Vrouwen met ADHD meer last van hart – en hormonale klachten

Het is al langer bekend dat een groot aantal vrouwen onnodig lang rondloopt met gezondheidsklachten. Zo blijkt dat vrouwen met bijvoorbeeld ADHD bovengemiddeld vaak last hebben van hormonale stemmingswisselingen/depressie en hartklachten, vooral in de periode rond de overgang. Vrouwen worden behandeld door drie verschillende specialisten en ieder ziet maar een stukje van het probleem, waardoor vrouwen drie keer te lang op een wachtlijst staan en niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Dit moet beter en sneller kunnen en om deze reden hebben de artsen het H3-netwerk opgericht.

Ga naar de website van het H3-Netwerk.

Sluiten