Thema's april, mei en juni 2024

Thema's april, mei en juni 2024

5 april 2024 door Julie Houben

We hebben weer drie mooie thema's bij ADHD-Café Maastricht: medicatie, andere manier van hulp en ADHD bij ouderen.

Dit is het programma van ADHD-Cafe Maastricht voor april, mei en juni 2024.

5 April - AD(H)D medicatie

"Wat doet het? Welke bijwerkingen? Welke opties zijn er?" Dit zijn vragen die vaak naar boven komen bij ADHD-medicatie. Het is belangrijk om dit te bespreken met je behandelaar, maar iedereen ervaart medicatie anders. Daarom is het goed om er een breed beeld van te krijgen. Deze avond kan jou daarbij helpen en bied je ook de kans om jouw ervaringen met anderen te delen. Michiel Smeets, psychiater deelt zijn expertise over medicatie

3 Mei - Een andere vorm van hulpverlening, dat kan natuurlijk ook

Maud Coumans, psycholoog, startte 2 jaar geleden "Praat met Maud" een laagdrempelige initiatief voor mensen van alle leeftijden en allerlei problemen om de tools en inzichten te krijgen om zelf beter passende keuzes te maken. Een inspirerend verhaal over haar ADHD, haar werk en het ondernemerschap.

7 Juni - AD(H)D bij ouderen

Steeds meer mensen krijgen duidelijk beeld hoe ADHD zich uit bij volwassenen, het feit dat we weten dat ADHD niet gebonden is aan leeftijd speelt daarbij een grote rol. Maar als het aankomt op ADHD bij ouderen dan is dit beeld minder duidelijk. Ondanks dat symptomen minder zichtbaar zijn wil dit niet zeggen dat ze er niet zijn. Deze avond kan helpen met (h)erkenning, voor jezelf of iemand anders. Jeroen Conjaerts, klinisch psycholoog vertelt vanavond hier over.

Sluiten