Dyscalculie update: aangeboden petitie en onze leestip

Dyscalculie update: aangeboden petitie en onze leestip

19 april 2024 door Julie Houben

De petitie tegen de verplichte rekentoets in het mbo is aangeboden en de minister gaat aan de slag. Daarnaast hebben we een leestip voor je als je meer over dyscalculie wil weten.

Afgelopen dinsdag is de petitie regen de verplichte rekentoets in het mbo aangeboden aan de Tweede Kamer. In dit Statement dat de initiatiefnemers bij de petitie overhandigden, staat veel informatie over het probleem én de mogelijke oplossingen. Minister Dijkgraaf van Onderwijs beloofde in het daaropvolgende Kamerdebat dat hij kijkt naar een oplossing voor mbo-studenten met dyscalculie en ernstige rekenproblemen. Zodat zij ook hun mbo-diploma kunnen halen. 

Alles wat je wilt weten over dyscalculie

Wil je meer weten over dyscalculie? Bijvoorbeeld over waarom we er nog steed zo weinig over weten? Of over welke hulp er is, hoe dit beter kan en wat zowel dyscalculie-experts als ervaringsdeskundigen met dyscalculie hiervan vinden?
Lees dan deze super informatieve Explainer Dyscalculie. Samengesteld door studenten journalistiek, waarvan er één zelf dyscalculie heeft. 

Meer over dyscalculie vind je op onze pagina Dyscalculie.

Meer over de petitie vind je op de website van Ouders & Onderwijs.

Sluiten