15 mei: Het mooie van AD(H)D

15 mei: Het mooie van AD(H)D

2 mei 2024 door Julie Houben

Woensdag 15 mei praten we bij ADHD-café Eindhoven over wat juist zo mooi is als je AD(H)D hebt en gaan we weer wandelen op Landgoed de Grote Beek.

Voor het thema ‘Welke coping is jouw doping?’ van ons café op 17 april waren eenentwintig gasten komen opdagen. Een man opende het gesprek door te vertellen hoe hij zich veel beter ging voelen toen hij een betere werkomgeving vond. Hiermee werd zijn leven simpeler en dat deed hem goed. Een ander vertelde dat hij bij veel werkdruk maar gewoon doorjakkert, wat vermoeiend is, maar zo kan hij wel leveren. Heel herkenbaar voor veel gasten. Een vrouw in het onderwijs zei dat ze zich erg vervuld voelt door haar werk en daardoor eigenlijk ook heel veel kan werken. Maar ze moet in het weekend een ‘Niks dag’ inplannen om bij te tanken. Haar vrienden weten dit van haar. Een kunstenaar vertelt dat hij steeds blijft uitstellen, dat hij zijn eigen stress moet veroorzaken om te kunnen vlammen. Maar hij heeft zelf last van dit mechanisme, omdat hij er erg moe van wordt. Een ondernemer geeft aan dat zijn omgeving last heeft van zijn gedrag en dat hij daarom ook maar doorbuffelt. Hij krijgt allerlei meelevende vragen en adviezen van rond de tafel en een hart onder zijn riem.

Een andere man beseft ook dat zijn vrouw echt moeite heeft met zijn uitstelgedrag. Daar heeft ze iets op gevonden: zo weet ze hem aan te zwengelen door hem mee de tuin in te nemen en dan samen te starten, waarna ze hem “stiekem” de klus alleen laat afmaken. Hij vindt dat geniaal van haar. Een vrouw komt door zijn verhaal op de dubbii app (Engelstalig, ontwikkeld door een ADHD-stel) die je via de ‘body doubling’ techniek helpt je huishoudelijke klussen te doen. De app breekt die klussen op in kleine videoinstructies die je kunt afstrepen. In deze video volg je iemand die de klus doet en net als bij een game kun je afvinken, waarmee je dopamine opdoet! 

Het mooie van AD(H)D en jouw successen

We gaan praten over wat juist zo mooi is als je AD(H)D hebt. Wat zijn de eigenschappen waar je blij mee bent en waar je complimenten over krijgt? Hoe helpt AD(H)D jou in je relaties en werk? En welke successen heb je behaald recent of in het verleden die je echt dankt aan je AD(H)D? Ben je op dit moment niet zo positief gestemd, doe dan inspiratie op met deze podcast van ADHD Dingen over de positieve kanten van ADHD: Nirma Haggenburg praat met hersenwetenschapper Martine Hoogman van de Radboud Universiteit die onderzoek doet naar de sterke kanten van AD(H)D. We horen graag wat je in jezelf herkent op woensdagavond 15 mei. Of lees dit enthousiaste verhaal over de voordelen en positieve kenmerken van ADHD en ADD op de fijne website van Wandering Minds.

15 mei we elkaar weer op Landgoed de Grote Beek

We zijn vanaf 19.00 uur aanwezig bij koffiebranderij Caffeine Dealers (helaas niet open ’s avonds) dat aan de Dr. Poletlaan 23 ligt op het Landgoed de Grote Beek. Dit is een boerderij gebouw met een paar picknicktafels, waar we verzamelen. Je kunt het landgoed zowel vanaf de Boschdijk als vanaf Vredeoord oprijden. Volg P7 op het terrein, daar kun je parkeren vlakbij Caffeine Dealers. Natuurlijk kun je ook je fiets in fietsrekken kwijt. Breng je eigen waterfles of thermos met koffie of thee mee om onderweg wat te kunnen drinken. We vertrekken om 19.30 uur voor de wandeling. Na ongeveer 45-60 minuten wandelen kunnen we aan een fijne overdekte tafel zitten. (Ook bij regen gaat ons café door.)

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 15 mei 19.30-21.00 uur
Landgoed de Grote Beek
Dr. Poletlaan 23
5626 NC Eindhoven

Groeten van Linda & Claudia

Wandel-edities: mei t/m augustus 2024

Van mei tot en met augustus houden we ons ADHD Café wandelend op Landgoed de Grote Beek (GGzE). We zijn op 18 september weer terug bij Wijkcentrum Blixems.  

 

Sluiten