Leuke klassenposters over ADHD, dyslexie en dyscalculie

Leuke klassenposters over ADHD, dyslexie en dyscalculie

3 mei 2024 door Julie Houben

Een poster die uitlegt wat de sterke en lastige kanten zijn van ADHD, dyslexie of dyscalculie: die hoort toch in elk klaslokaal? Bestel hem nu zodat hij na de zomer aan de muur hangt!

Hoe is het nou echt om ADHD te hebben? Waar loop je vooral tegenaan als je dyslexie hebt? Wat is dyscalculie nu precies? Welke dingen helpen jou om je schoolwerk goed te doen en wat zijn je sterke kanten?

Speelse uitleg over ADHD, dyslexie en dyscalculie

De antwoorden op deze vragen vind je op drie leuke en informatieve posters voor in de klas. Het is eigenlijk de bedoeling dat die posters in ieder klaslokaal of praktijkruimte in Nederland komen te hangen! Fijn voor de leerlingen met één van deze breineigenschappen. De poster helpt hen met uitleggen hoe het bij hen werkt en zo wordt ook de zwaarte en onbegrip speels opgelost. 

Ook aandacht voor sterke kanten

In elke klas zitten wel een paar kinderen met ADHD, dyslexie en/of dyscalculie. Toch voelen deze kinderen zich vaak niet begrepen en anders. Veel mensen – ook docenten en medeleerlingen – begrijpen niet goed wat jij als leerling met ADHD, dyslexie of dyscalculie nodig hebt om goed te kunnen presteren. Ook ligt de focus meestal op wat je niet goed kunt. Terwijl je ook veel talenten hebt, die anderen vaak niet hebben.

Samen met Posterindeklas.nl ontwikkelde Impuls & Woortblind deze drie schoolposters rond de thema’s ADHD, dyslexie en dyscalculie. De posters geven docenten, begeleiders en ook medeleerlingen inzicht in wat deze vormen van neurodiversiteit werkelijk zijn. 

Bestellen kan via de website van Posterindeklas.

Sluiten