19 juni: Werkt dat, AD(H)D & mindfulness?

19 juni: Werkt dat, AD(H)D & mindfulness?

6 juni 2024 door Julie Houben

Wandelend op Landgoed de Grote Beek praten we op woensdag 19 juni met AD(H)D-Café Eindhoven over onze ervaringen met mindfulness en meditatie.

Stromende regen op 15 mei. Maar toch gingen we met 8 gasten met paraplu’s en regenjassen op pad vanaf het startpunt op de Grote Beek voor de eerste wandel-editie van het jaar. Door het slechte weer liepen we wel meteen door naar de overdekte tafel bij de tuinkassen om daar te praten over ons thema ‘Het mooie van AD(H)D’. Iets was de meesten van ons gemeen bleken te hebben was dat we het heerlijk vinden om thuis lekker overal onze spullen in het rond te laten liggen. Daar waar wij het nodig hebben, terwijl dat voor onze eventuele partners niet per se logische plekken zijn. Gereedschap bijvoorbeeld om in de huiskamer op de bank wat te solderen. Of om zomaar opeens een kastje in elkaar te zetten. Wij zien ook het prachtige van dat chaotisch zijn in onszelf. Zo vertelde een vaste gast dat hij een mooi compliment kreeg van zijn manager, die zei dat hij een ontzettende chaoot is, maar dat hij hem wel bij een plotselinge storing uit zijn werk kan plukken en dat die crisis dan binnen no time opgelost is. Kijk, ook daar is ons ADHD brein ideaal voor. Ook hadden we het kort over de kracht van schrijven, met pen of potlood: schrijven om je geheugen te helpen, je emoties van je afschrijven en je gedachten te ordenen.

Werkt dat, AD(H)D & mindfulness?

Op 19 juni willen we graag ervaringen uitwisselen met mindfulness en meditatie. Heb jij al eens een (online) cursus mindfulness gevolgd? Wat heeft dat voor jou gedaan? Misschien denk je dat meditatie echt niet lukt met AD(H)D en dat je het daarom nog nooit hebt geprobeerd. Maar mediteren kun je leren. En er zijn veel manieren om te mediteren: ook yin yoga heeft iets meditatiefs, je kunt naar binaural beats meditatie muziek luisteren en forest bathing, mindful baden in een bos kan meditatie zijn. Wat doe jij om wat stilte in je hoofd te ervaren? Heb jij jouw eigen vorm van meditatie gevonden? We horen het graag.

19 juni zien we elkaar weer op Landgoed de Grote Beek

We zijn vanaf 19.15 uur aanwezig bij koffiebranderij Caffeine Dealers (helaas niet open ’s avonds) aan de Dr. Poletlaan 23 op Landgoed de Grote Beek. Dit is een boerderij gebouw met een paar picknicktafels, waar we verzamelen. Je kunt het landgoed zowel vanaf de Boschdijk als vanaf Vredeoord oprijden. Volg P7 op het terrein, daar kun je parkeren vlakbij Caffeine Dealers. Natuurlijk kun je ook je fiets in fietsrekken kwijt. Breng je eigen waterfles of thermos met koffie of thee mee om onderweg wat te kunnen drinken. We vertrekken om 19.30 uur voor de wandeling. Na ongeveer 45-60 minuten wandelen kunnen we aan een fijne overdekte tafel zitten. (Ook bij regen gaat ons café door.)

Graag tot dan!

ADHD Café Eindhoven
woensdag 19 juni 19.30-21.00 uur
Landgoed de Grote Beek (GGzE)
Dr. Poletlaan 23
5626 NC Eindhoven

Groeten van Linda & Claudia

 

Wandel-edities: mei t/m augustus 2024

Van mei tot en met augustus houden we ons ADHD Café wandelend op Landgoed de Grote Beek (GGzE). We zijn op 18 september weer terug bij Wijkcentrum Blixems. 

 

Sluiten