Nieuws

RSS Feed
 1. 17 mei 2024 door Julie Houben

  Onderzoek over ADHD-medicatie verdient nuance

  In een uitzending van Nieuwsuur op 14 mei vertelde UMCG-onderzoekster Anne-Flore Matthijssen over de resultaten van de studie die zij had gedaan in 2019. Het ging om een onderzoek naar de effectiviteit van methylfenidaat voor ADHD op langere termijn.

  Lees meer
 2. 3 mei 2024 door Julie Houben

  Leuke klassenposters over ADHD, dyslexie en dyscalculie

  Een poster die uitlegt wat de sterke en lastige kanten zijn van ADHD, dyslexie of dyscalculie: die hoort toch in elk klaslokaal? Bestel hem nu zodat hij na de zomer aan de muur hangt!

  Lees meer
 3. 25 april 2024 door Julie Houben

  Caroline van der Plas: dyscalculie is niet gelijk aan dom

  Caroline van der Plas (56) kwam in 2021 met één zetel in de Tweede Kamer met haar BoerBurgerBeweging (BBB). In de Eerste Kamer is haar partij met 16 zetels inmiddels de grootste en nu zit ze aan de formatietafel. Daarmee is ze een inspirerend voorbeeld voor jongeren met dyscalculie.

  Lees meer
 4. 19 april 2024 door Julie Houben

  Dyscalculie update: aangeboden petitie en onze leestip

  De petitie tegen de verplichte rekentoets in het mbo is aangeboden en de minister gaat aan de slag. Daarnaast hebben we een leestip voor je als je meer over dyscalculie wil weten.

  Lees meer
 5. 10 april 2024 door Julie Houben

  Kamermotie: stop met rijbewijskeuringen ADHD en autisme

  Update 9 april: de motie van NSC en GroenLinks-PvdA die oproept tot afschaffing van de rijbewijskeuring voor iedereen met ADHD en autisme is aangenomen door de Tweede Kamer.

  Lees meer
 6. 8 april 2024 door Julie Houben

  Steun de petitie tegen verplichte rekentoets in het mbo

  Sinds 2022 is er een verplichte rekentoets in het mbo. Zak je hiervoor, dan krijg je geen diploma. Een ramp voor studenten met dyscalculie.

  Lees meer
 7. 5 april 2024 door Julie Houben

  Drie nieuwe webinars voor iedereen met neurodiversiteit

  Onze website biedt veel nuttige informatie maar is behoorlijk talig. Niet altijd even fijn voor mensen met bijvoorbeeld dyslexie en/of ADHD. Gelukkig organiseren we elke maand een webinar. Die zijn gratis voor leden.

  Lees meer
 8. 2 april 2024 door Julie Houben

  Documentaire over dyscalculie zoekt klein beetje steun

  Bruni van den Biggelaar is student aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. En ze heeft dyscalculie. Als afstudeerproject maakt zij de korte documentaire 'Kun je rekenen? Reken er maar niet op!' Over het doorzettingsvermogen van jongeren met dyscalculie.

  Lees meer
 9. 22 maart 2024 door Julie Houben

  H3-Netwerk is het kennisplatform voor vrouwen met ADHD

  Het H3-Netwerk is een online platform van drie artsen die als missie hebben: betere zorg voor vrouwen. ADHD-expert Sandra Kooij is een van de drie specialisten. De webinars van het H3-Netwerk zijn gratis te bekijken.

  Lees meer
 10. 13 maart 2024 door Julie Houben

  Hoe staat het met inclusief onderwijs?

  Het hoger onderwijs worstelt nog steeds met het organiseren van inclusief onderwijs. Zo blijkt uit het jaarlijkse ECIO-rapport 'De Staat van Incusief Onderwijs'. Wat zijn de knelpunten? En hoe kan het wel?

  Lees meer
Sluiten