Nieuws

RSS Feed
 1. 19 april 2024 door Julie Houben

  Dyscalculie update: aangeboden petitie en onze leestip

  De petitie tegen de verplichte rekentoets in het mbo is aangeboden en de minister gaat aan de slag. Daarnaast hebben we een leestip voor je als je meer over dyscalculie wil weten.

  Lees meer
 2. 10 april 2024 door Julie Houben

  Kamermotie: stop met rijbewijskeuringen ADHD en autisme

  Update 9 april: de motie van NSC en GroenLinks-PvdA die oproept tot afschaffing van de rijbewijskeuring voor iedereen met ADHD en autisme is aangenomen door de Tweede Kamer.

  Lees meer
 3. 8 april 2024 door Julie Houben

  Steun de petitie tegen verplichte rekentoets in het mbo

  Sinds 2022 is er een verplichte rekentoets in het mbo. Zak je hiervoor, dan krijg je geen diploma. Een ramp voor studenten met dyscalculie.

  Lees meer
 4. 5 april 2024 door Julie Houben

  Drie nieuwe webinars voor iedereen met neurodiversiteit

  Onze website biedt veel nuttige informatie maar is behoorlijk talig. Niet altijd even fijn voor mensen met bijvoorbeeld dyslexie en/of ADHD. Gelukkig organiseren we elke maand een webinar. Die zijn gratis voor leden.

  Lees meer
 5. 2 april 2024 door Julie Houben

  Documentaire over dyscalculie zoekt klein beetje steun

  Bruni van den Biggelaar is student aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. En ze heeft dyscalculie. Als afstudeerproject maakt zij de korte documentaire 'Kun je rekenen? Reken er maar niet op!' Over het doorzettingsvermogen van jongeren met dyscalculie.

  Lees meer
 6. 22 maart 2024 door Julie Houben

  H3-Netwerk is het kennisplatform voor vrouwen met ADHD

  Het H3-Netwerk is een online platform van drie artsen die als missie hebben: betere zorg voor vrouwen. ADHD-expert Sandra Kooij is een van de drie specialisten. De webinars van het H3-Netwerk zijn gratis te bekijken.

  Lees meer
 7. 26 februari 2024 door Julie Houben

  Eindelijk bewijs: rijbewijskeuring ADHD is echt geldklopperij

  Impuls & Woortblind riep het al vanaf het begin: de rijbewijskeuring voor ADHD is een wassen neus. Geldklopperij en een 'ADHD-boete'. Nu geven de feiten ons eindelijk gelijk: van de 14.000 ADHD- en autisme-keuringen in 2023 kreeg slechts 0,5 procent het stempel 'ongeschikt'.

  Lees meer
 8. 19 februari 2024 door Julie Houben

  Fiets mee op 21 april

  Op zondag 21 april organiseren Specialized en Impuls & Woortblind weer de Special Brains Toertocht in de mooie omgeving rond Arnhem. Met de opbrengst organiseren wij een Familiedag voor kinderen met ADHD en hunn ouders.

  Lees meer
 9. 1 februari 2024 door Julie Houben

  Meldplicht bij ADHD-diagnose NA behalen rijbewijs?

  Impuls & Woortblind krijgt vaak de vraag of mensen zich bij het CBR moeten melden wanneer ze de diagnose ADHD/ADD krijgen NADAT ze hun rijbewijs al hebben gehaald. We proberen hier een antwoord op die vraag te geven.

  Lees meer
 10. 18 januari 2024 door Julie Houben

  Dexamfetamine en autorijden - zo zit het

  Hoe zit het nu met autorijden en dexamfetamine? Mag dat als dexamfetamine jouw medicatie voor ADHD is? En hoe zit het dan met de speekseltest? Kom je in de problemen met een positieve uitslag?

  Lees meer
Sluiten