Nieuws

RSS Feed
 1. 26 februari 2024 door Julie Houben

  Eindelijk bewijs: rijbewijskeuring ADHD is echt geldklopperij

  Impuls & Woortblind riep het al vanaf het begin: de rijbewijskeuring voor ADHD is een wassen neus. Geldklopperij en een 'ADHD-boete'. Nu geven de feiten ons eindelijk gelijk: van de 14.000 ADHD- en autisme-keuringen in 2023 kreeg slechts 0,5 procent het stempel 'ongeschikt'.

  Lees meer
 2. 19 februari 2024 door Julie Houben

  Fiets mee op 21 april

  Op zondag 21 april organiseren Specialized en Impuls & Woortblind weer de Special Brains Toertocht in de mooie omgeving rond Arnhem. Met de opbrengst organiseren wij een Familiedag voor kinderen met ADHD en hunn ouders.

  Lees meer
 3. 12 februari 2024 door Julie Houben

  21 februari: AD(H)D en jouw gezin

  Woensdag 21 februari praten we over jou als AD(H)D ouder van je kinderen en over jou als AD(H)D kind binnen het gezin waar je bent opgegroeid

  Lees meer
 4. 1 februari 2024 door Julie Houben

  Meldplicht bij ADHD-diagnose NA behalen rijbewijs?

  Impuls & Woortblind krijgt vaak de vraag of mensen zich bij het CBR moeten melden wanneer ze de diagnose ADHD/ADD krijgen NADAT ze hun rijbewijs al hebben gehaald. We proberen hier een antwoord op die vraag te geven.

  Lees meer
 5. 18 januari 2024 door Julie Houben

  Dexamfetamine en autorijden - zo zit het

  Hoe zit het nu met autorijden en dexamfetamine? Mag dat als dexamfetamine jouw medicatie voor ADHD is? En hoe zit het dan met de speekseltest? Kom je in de problemen met een positieve uitslag?

  Lees meer
 6. 12 januari 2024 door Julie Houben

  UDL maakt onderwijs echt inclusief

  Onderwijs dat voor iedereen werkt. Dat inclusief is en neurodiversiteit als uitgangspunt neemt. Het is al lang onze wens. Want waarom zou je onderwijs maar op één manier aanbieden terwijl leerlingen en studenten niet allemaal op die ene manier leren.

  Lees meer
 7. 2 januari 2024 door Julie Houben

  ADHD of dyslexie? Doe mee aan In Kaart onderzoek naar stigma in o.a. werk

  In Kaart is het register voor mensen met vormen van neurodiversiteit, zoals (een vermoeden van) ADHD, dyslexie of DCD. Impuls & Woortblind is blij met dit project, omdat het past in ons motto ‘niet over ons maar met ons’. Projectleider Franca Leeuwis vertelt over de ontwikkelingen en tussentijdse resultaten van In Kaart.

  Lees meer
 8. 12 december 2023 door Julie Houben

  Van slachtoffer naar eigenaar

  The Dutch Model of Ownership. From ‘patient involvement’ to communication at a level of equals. Een mondvol Engels voor een gloedvolle presentatie van Hansd van de Velde, voorzitter van onze Werkgroep Wetenschap, tijdens het 9th ADHD World Congress in Amsterdam in mei 2023.

  Lees meer
 9. 12 december 2023 door Julie Houben

  Meldpunt Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij ADHD

  Heb je ADHD of ADD? Via dit meldpunt kun je jouw ervaringen bij ons melden over je aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en/of een overlijdensrisicoverzekering (ORV).

  Lees meer
 10. 6 december 2023 door Julie Houben

  Informatie over ADHD en zorgverzekering 2024

  Als je ADHD hebt en hiervoor medicatie gebruikt, is december altijd het moment om te checken of je nog de beste zorgverzekering hebt voor het komende jaar. Met onderstaande tips helpen we je hopelijk een beetje op weg.

  Lees meer
Sluiten