Nieuws

RSS Feed
 1. 13 juni 2024 door Julie Houben

  Goed nieuws voor dyslectische studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen

  Vraag je je af of je misschien dyslexie hebt, maar ben je nooit getest? Of ben je de dyslexieverklaring van de basisschool kwijt? Dan hebben we goed nieuws als je in Groningen studeert.

  Lees meer
 2. 11 juni 2024 door Julie Houben

  Kadotip voor juf en meester: klassenposters over ADHD, dyslexie en dyscalculie

  Een poster die uitlegt wat de sterke en lastige kanten zijn van ADHD, dyslexie of dyscalculie: die hoort toch in elk klaslokaal? Bestel hem nu met gratis verzending, zodat hij na de zomer aan de muur hangt!

  Lees meer
 3. 7 juni 2024 door Julie Houben

  ADHD-Familiedag in het Archeon

  Na het grote succes van vorig jaar organiseren Impuls & Woortblind, Oudervereniging Balans en Mama Vita dit jaar weer een ADHD-Familiedag. Op 22 september in het Archeon in Alphen a/d Rijn.

  Lees meer
 4. 7 juni 2024 door Julie Houben

  Dedicon stopt met leveren dyslexiebestanden

  Per 1 januari 2025 stopt Dedicon met het leveren van de beveiligde dyslexiebestanden die gebruikt worden met dyslexiesoftware van Alinea, ClaroRead, IntoWords (ook L2S), Kurzweil, Read&Write, Sprint en TextAid. 

  Lees meer
 5. 3 juni 2024 door Julie Houben

  Rijbewijskeuring ADHD toch weer duurder

  Even leek de NZa de touwtjes in handen te hebben. Per 1 januari 2024 zouden ADHD-rijbewijskeuringen goedkoper worden doordat keuringsartsen minder indirecte tijd mochten rekenen.

  Lees meer
 6. 27 mei 2024 door Julie Houben

  Dyslexie en neurodiversiteit. Vier je anders zijn

  Het is zondag 16 juni de dag van de Neurodiversiteit Pride Day. Die dag vieren we dat we trots mogen zijn op ons neurodiverse brein.

  Lees meer
 7. 17 mei 2024 door Julie Houben

  Onderzoek over ADHD-medicatie verdient nuance

  In een uitzending van Nieuwsuur op 14 mei vertelde UMCG-onderzoekster Anne-Flore Matthijssen over de resultaten van de studie die zij had gedaan in 2019. Het ging om een onderzoek naar de effectiviteit van methylfenidaat voor ADHD op langere termijn.

  Lees meer
 8. 25 april 2024 door Julie Houben

  Caroline van der Plas: dyscalculie is niet gelijk aan dom

  Caroline van der Plas (56) kwam in 2021 met één zetel in de Tweede Kamer met haar BoerBurgerBeweging (BBB). In de Eerste Kamer is haar partij met 16 zetels inmiddels de grootste en nu zit ze aan de formatietafel. Daarmee is ze een inspirerend voorbeeld voor jongeren met dyscalculie.

  Lees meer
 9. 19 april 2024 door Julie Houben

  Dyscalculie update: aangeboden petitie en onze leestip

  De petitie tegen de verplichte rekentoets in het mbo is aangeboden en de minister gaat aan de slag. Daarnaast hebben we een leestip voor je als je meer over dyscalculie wil weten.

  Lees meer
 10. 10 april 2024 door Julie Houben

  Kamermotie: stop met rijbewijskeuringen ADHD en autisme

  Update 9 april: de motie van NSC en GroenLinks-PvdA die oproept tot afschaffing van de rijbewijskeuring voor iedereen met ADHD en autisme is aangenomen door de Tweede Kamer.

  Lees meer
Sluiten