Nieuws

RSS Feed
 1. 19 juli 2024 door Julie Houben

  Openingsthema ADHD-cafe Rotterdam: De nuchtere kracht van ADHD

  Er zijn al ADHD-cafés in de omgeving, nu eindelijk ook weer in wereldstad Rotterdam, met zeker 30.000 ADHD'ers. Op 4 september trappen we af met het thema 'De nuchtere kracht van ADHD'.

  Lees meer
 2. 16 juli 2024 door Julie Houben

  13 augustus: AD(H)D, stoornis of superkracht?

  Op 13 augustus is het zover! Dan is er eindelijk weer een AD(H)D-café in Nijmegen. Vanaf dat moment zijn alle dromers en druktemakers voortaan iedere 2e dinsdagavond van de maand van harte welkom bij café Selbachs aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen.

  Lees meer
 3. 4 juli 2024 door Julie Houben

  ADHD en medicatie op reis

  Geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, zoals methylfenidaat en dexamfetamine, kun je niet zomaar meenemen naar het buitenland. In veel landen is het namelijk streng verboden om opiaten te bezitten en te gebruiken zonder recept. Je moet dan een officiële verklaring aanvragen.

  Lees meer
 4. 27 juni 2024 door Julie Houben

  Dedicon stopt met leveren dyslexiebestanden - tips voor alternatieven

  Per 1 januari 2025 stopt Dedicon met het leveren van de beveiligde dyslexiebestanden die gebruikt worden met dyslexiesoftware van Alinea, ClaroRead, IntoWords (ook L2S), Kurzweil, Read&Write, Sprint en TextAid.

  Lees meer
 5. 13 juni 2024 door Julie Houben

  Goed nieuws voor dyslectische studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen

  Vraag je je af of je misschien dyslexie hebt, maar ben je nooit getest? Of ben je de dyslexieverklaring van de basisschool kwijt? Dan hebben we goed nieuws als je in Groningen studeert.

  Lees meer
 6. 11 juni 2024 door Julie Houben

  Kadotip voor juf en meester: klassenposters over ADHD, dyslexie en dyscalculie

  Een poster die uitlegt wat de sterke en lastige kanten zijn van ADHD, dyslexie of dyscalculie: die hoort toch in elk klaslokaal? Bestel hem nu met gratis verzending, zodat hij na de zomer aan de muur hangt!

  Lees meer
 7. 7 juni 2024 door Julie Houben

  ADHD-Familiedag in het Archeon

  Na het grote succes van vorig jaar organiseren Impuls & Woortblind, Oudervereniging Balans en Mama Vita dit jaar weer een ADHD-Familiedag. Op 22 september in het Archeon in Alphen a/d Rijn.

  Lees meer
 8. 3 juni 2024 door Julie Houben

  Rijbewijskeuring ADHD toch weer duurder

  Even leek de NZa de touwtjes in handen te hebben. Per 1 januari 2024 zouden ADHD-rijbewijskeuringen goedkoper worden doordat keuringsartsen minder indirecte tijd mochten rekenen.

  Lees meer
 9. 27 mei 2024 door Julie Houben

  Dyslexie en neurodiversiteit. Vier je anders zijn

  Het is zondag 16 juni de dag van de Neurodiversiteit Pride Day. Die dag vieren we dat we trots mogen zijn op ons neurodiverse brein.

  Lees meer
 10. 17 mei 2024 door Julie Houben

  Onderzoek over ADHD-medicatie verdient nuance

  In een uitzending van Nieuwsuur op 14 mei vertelde UMCG-onderzoekster Anne-Flore Matthijssen over de resultaten van de studie die zij had gedaan in 2019. Het ging om een onderzoek naar de effectiviteit van methylfenidaat voor ADHD op langere termijn.

  Lees meer
Sluiten