Burnout en ADHD

Veel vrouwen met ADHD of ADD hebben wel eens een burnout gehad. Vaak kregen ze pas de diagnose nadat ze in een burnout waren beland. Hoe kan het dat vrouwen met ADHD meer kans maken op een burnout? Een van de redenen is dat zij zich eindeloos kunnen en willen aanpassen om het goed te doen. Dat gaat dan een keer mis. De diagnose ADHD of ADD geeft dan vaak meer inzicht in hoe je in elkaar zit en waarom dat jou gevoeliger maakt om over je grenzen heen te gaan en in een burnout te belanden.

E-book ‘Burnout & women with ADHD’

Omdat dit thema erg leeft bij veel vrouwen met ADHD én ADD, organiseerden Saskia Elswijk en Moon van der Togt van het ADHD Vrouwencafé drie online sessies over burnout bij vrouwen met ADHD. Hun research voor deze bijeenkomsten bundelde Saskia in dit geweldige e-book ‘Burnout & Women with ADHD’. Helemaal gratis, voor en door vrouwen met ADHD!

Alles wat je wil weten over burnout bij ADHD-vrouwen

Dit gratis e-book geeft echt een schat aan informatie over burnout en ADHD. Teksten zijn in het Engels maar lekker kort en toegankelijk. Er staan ook veel links in naar informatieve video’s en webinars van o.a. Sandra Kooij. Een greep:

  • wat is burnout?
  • waarom krijgen vrouwen met ADHD dit relatief vaak?
  • invloed van slaap en hormonen
  • tips om een volgende burnout te voorkomen en/of in balans te blijven

Meer weten over ADHD bij vrouwen? Kijk op de website ADHD Women.eu.

Sluiten