Relaties en ADHD

Samenleven met een ADHD’er heeft voordelen: saai is het nooit. Maar vaak komt de relatie toch onder druk te staan. De partner zonder ADHD heeft het gevoel voor alles te moeten opdraaien, de ADHD’er voelt zich onbegrepen. Verwijten stapelen zich op. Hoe kom je hier weer samen uit?

Hulp voor relaties waar ADHD speelt

Om meer rust en stabiliteit in je relatie te creëren, kan relatietherapie helpen. Het leert je om beter naar elkaar te  luisteren en beter te communiceren, want met betere communicatie kun je veel ADHD-relatie problemen voorkomen. In het artikel ADHD in je relatie lees je meer over relatietherapie voor stellen waarin ADHD speelt. De video-reeks over ADHD en partner-relaties van de Amerikaanse website ADHD Roller Coaster geeft ook veel inzichten. Heeft de ADHD impact op jullie seksleven? Lees het artikel over ADHD en seksualiteit

Als het echt mis gaat en je partner met ADHD gewelddadig wordt

ADHD is een vaak gemiste diagnose bij partnergeweld. Zo blijkt uit onderzoek van Nannet Buitelaar, forensisch psychiater en ADHD-specialist bij de Waag. Wees alert op ADHD, is haar pleidooi. Want als er ADHD speelt en je neemt dit mee in de behandeling, dan is de kans op succes groot. Heftig thema denk je. Klopt. Maar toch even doorlezen. Want er staan ook zinnige dingen in voor ‘gewone’ ADHD’ers die (te) vaak ruzie hebben.

Sluiten