Haal meer uit je dyslexie 3D internet.png

Haal meer uit je dyslexie

Dit boek snapt jouw brein

Ben jij een volwassene met dyslexie? Dit boek gaat jou blij maken: Haal meer uit je dyslexie. (H)erkenning en 20 tips door dyslecten zelf. Met uitleg over wat dyslexie is, hoe jouw dyslectische brein werkt, waarom je daardoor moeite hebt met lezen en schrijven en wat je kunt doen om hiermee om te gaan. Maar je leest óók wat jouw sterke kanten zijn. En we snappen en herkennen als geen ander jouw faalangst en schaamte, jouw stress door alle digitale uitdagingen.

Te koop bij Impuls & Woortblind

Het komt allemaal aan bod in ons boekje met 20 dyslexie-tips. Geschreven door drie dyslectici die 10 jaar lang bijeenkomsten organiseerden voor mensen met dyslexie.
Prijs: € 10,- voor leden, € 15,- voor niet-leden.
Of: word nu lid van Impuls & Woortblind en ontvang het boekje gratis!

Je kunt het boekje ook in een aantal openbare bibliotheken lenen. Heeft jouw bibliotheek het niet? Vraag of ze het willen opnemen in de collectie.

Ook verkrijgbaar als audioboek

Ben je geen lezer? Je kunt het boekje ook beluisteren als audioboek. Dat kan als je lid wordt van Bibliotheekservice Passend Lezen. Bij Passend Lezen vind je een groot aantal boeken, kranten en tijdschriften en hoorspelen in gesproken vorm. Je vind het boekje in de collectie Audiolezen. Je kunt alvast een stukje ‘proefsluisteren’. Voor € 30,- per jaar ben je lid van Passend Lezen.

Wil je een indruk van het boekje? Lees nog even verder

Uit het voorwoord van Peter Millenaar, één van de schrijvers: 

‘Ik wil beginnen met dat we dyslectisch zijn. Vroeger heette het woordblind. Echter, het is meer dan alleen moeite hebben met lezen en schrijven. Het werkt overal de hele dag in door. Bij elk woord en bij elke gebeurtenis ervaar en zie je alles wat er mee te maken heeft en moet je constant focussen. Kijken of de ander je nog kan volgen. Je raakt zelf regelmatig kwijt waar het over gaat. Doordat je al weer in de volgende gedachten zit. Niet omdat je niet geïnteresseerd bent. Maar omdat je gedachten zo snel gaan en je in “concepten denkt”.

We zien meteen alle verbanden en wat daar weer mee te maken heeft. Onze hersenen werken anders dan de meest gangbare hersenen. In dit boekje willen wij je inzicht geven in hoe het allemaal werkt. Waar wij, mensen met dyslexie, zoal tegenaan lopen en welke tips er zijn.'

Een fragment uit hoofdstuk 1 – Kracht en positieve kanten van dyslexie:

Vaak gefocust op wat niet goed ging? Veel mensen met dyslexie hebben zich heel hun leven gefocust op de dingen die ze niet goed kunnen, maar waar wel altijd de nadruk op lag. Er zijn zo veel mensen die niet goed kunnen zingen of pianospelen, niet goed kunnen speerwerpen of dansen. Dat maakt allemaal niet zo veel uit, maar met lezen en schrijven is dat anders. Daar word je echt op afgerekend. Als je niet goed genoeg kan lezen en/of schrijven, krijg je niet genoeg punten om over te gaan, kan je niet naar de school waar je graag heen zou willen, vinden mensen dat op je werk lastig.

Als je heel vaak afgerekend wordt op wat je niet (goed) kan, is dat frustrerend, doet dat pijn. Daar gaat dan bij veel mensen hun focus op liggen. Je ziet niet (meer) wat je wel goed kan en wat jou gemakkelijk af gaat. Vaak zijn het dingen die niet-dyslecten juist lastig vinden, maar jij denkt dat iedereen het even gemakkelijk kan.

Tip 3 Wat gaat jou makkelijk af?
Ga bij jezelf na wat je goed kan, wat jou gemakkelijk af gaat. Je kan daarbij gebruik maken van de lijst van positieve kanten, achteraan in dit boekje. Op deze lijst staan allemaal eigenschappen en (aangeleerde) vaardigheden die de deelnemers van zichzelf handig vonden.

Nieuwsgierig geworden?

Bestel het boekje via een mailtje naar info@impulsenwoortblind.nl.

Prijs: € 10,-  voor leden, € 15,- voor niet-leden (incl. verzending).
NB: als je lid bent, vermeld dit er dan meteen bij.
Of: word NU lid en ontvang dit boekje er gratis bij!

Haal meer uit je dyslexie! (H)erkenning en 20 tips door dyslecten zelf.
78 pagina’s, in lettertype dyslexie.

Sluiten