Meldpunt Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij ADHD

Meldpunt Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij ADHD

12 december 2023 door Julie Houben

Heb je ADHD of ADD? Via dit meldpunt kun je jouw ervaringen bij ons melden over je aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en/of een overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Dit doe je door deze korte vragenlijst in te vullen. Dit kun je volledig anoniem doen. Je kunt ook je gegevens achterlaten zodat we contact met je kunnen opnemen voor meer informatie. NB: positieve ervaringen zijn ook welkom.

Waarom dit meldpunt ADHD en AOV?

Wij ontvangen regelmatig berichten van mensen die vanwege hun ADHD/ADD geen volwaardige arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. In sommige gevallen worden ze ook geweigerd voor een overlijdensrisicoverzekering.

Al jaren lobbyen wij voor betere toegang tot deze verzekeringen voor mensen met ADHD. Wij vinden dat zij te hard ‘gestraft’ worden voor deze diagnose. Te meer omdat een diagnose en behandeling vaak juist een positief effect hebben op iemands functioneren. Wij pleiten o.a. voor meer maatwerk in het aannamebeleid. Daarnaast pleiten wij voor meer openheid over de onderzoeken waarop verzekeraars hun strenge toegangsbeleid baseren. Zijn die onderzoeken wel van toepassing op ondernemers met ADHD, die voldoende omzet halen om een AOV te kunnen betalen?

Omdat wij slechts af en toe een melding krijgen, en alleen bij een negatieve ervaring, hebben wij dit meldpunt geopend. Het is belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van de omvang van dit probleem. Misschien worden sommige mensen met ADHD/ADD wel volledig geaccepteerd, waardoor wij een vertekend beeld hebben. Ook dat is waardevolle informatie.

Meld dus vooral jouw ervaring! Deze nemen we mee in onze lobby voor betere toegang tot een AOV en een ORV voor mensen met ADHD/ADD.

Sluiten