Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Faalangst 21-11-20 online – Dyslexie Café Eindhoven

Dyslexie Café Eindhoven: FAALANGST omzetten naar KUNST

Je kunt niet falen als je leert van je fouten!

(Aan de hand van het boek DE KUNST VAN HET FALEN van Arjan van Dam)

Stel je voor dat je, elke dag, dátgene moet doen wat je lastig afgaat. Jaar in jaar uit! Zo vergaat het kinderen met dyslexie op school, kinderen die wij ook eens waren. Dat heeft veel stress gegeven. Zodra later weer stress komt, “verdrinken” we in de angst dat het weer mis zal gaan en geven we onszelf de schuld van het falen. Maar de faalangst die dan weer de kop opsteekt, “vergiftigt of verlamt” ons. Want falen is fout, stom, eigen schuld enz… Het geloof in ons eigen kunnen is o.a. hierdoor ver te zoeken.

Wat, als we faalangst nou eens zouden zien en accepteren als een verworven gegeven? Niet omdat we dom zijn, maar omdat het schoolsysteem niet aansloot bij onze leerstijl. En wat, als we de switch zouden kunnen maken in ons denken, en het maken van fouten, missers en FALEN mogen zien als EEN LEERMOMENT? Wij zijn heel benieuwd of jij denkt dat het mogelijk is.

Hoe zie jij dit? Denk jij dat dit kan en dat we kunnen leren van fouten en falen?
Praat met ons mee in Dyslexie Café Eindhoven online!

Het is Online via Zoom. Deelname is gratis.

Datum:  21 nov 2020

Tijd:       13:15 inloggen en technische check, aanvang 13:30 – 16:00 uur

Plaats:   Online via Zoom

Aanmelden: stuur een mail naar dyslexiecafeeindhoven@impulsenwoortblind.nl. Dan ontvang je van ons de deelnamelink.

Meer over Dyslexie Café Eindhoven

Dyslexie Café Eindhoven is een plek waar je informatie krijgt over volwassenen met dyslexie en wat de impact daarvan kan zijn op iemands leven. Dyslexie gaat vaak verder dan het ervaren van problemen met lezen en schrijven. Schaamte, faalangst en communicatieproblemen zijn onder andere veel voorkomende gevolgen. Ook kan je hier ervaringen uitwisselen met anderen. Naast de informatie vind je er herkenning, steun en acceptatie, maar vooral leuke gesprekken.

Dit is een lokaal initiatief door vrijwilligers vanuit Impuls & Woortblind, de landelijke vereniging voor mensen met Dyslexie, Dyscalculie, ADHD & ADD. Wil je voordat je je aanmeldt meer weten dan kan je contact met een van ons opnemen door een mailtje terug te sturen of te bellen/mailen naar: Leontien Jansen, Annelies van der Heijden, Karin de Jager. Onze contactgegevens vind je onderaan op deze pagina.

 

 

Niets gevonden.

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam