impulsenwoortblind logo
dsc_0081.jpg
impulswoortblind logo

Impuls & Woortblind ledenvoordeel


Impuls & Woortblind biedt vele voordelen en extra's:

3x per jaar Impuls & Woortblind Magazine,
50% ledenkorting bij themabijeenkomsten,
Advies, informatie en belangenbehartiging,
het Netwerk Volwassenen met dyslexie,
en AD(H)D cafés door het hele land.


Verschillende aanbieders geven korting op o.a. coaching aan leden van Impuls & Woortblind.


Dus waar op nog wachten?

Klik hier om lid te worden.


Vergoeding verzekering

Kijk hier welke verzekeringen ons lidmaatschap vergoeden.

adhd coaching

 

ADHD coaching is er in vele soorten. In principe is coaching vraaggestuurd en vooral praktisch en doelgericht van aard. Wanneer je in behandeling bent bij een GGZ-instelling is daar bijna altijd ook de mogelijkheid tot coaching bij inbegrepen. Meestal is dit in groepsverband.

 

Daarnaast zijn er veel zelfstandige ADHD coaches, die ieder op hun eigen manier werken. Vaak zijn dit ook ervaringsdeskundigen, wat zeker een voordeel kan opleveren, mits iemand ook voldoende buiten zijn of haar eigen ervaring kan kijken.

 

Vergoeding

Uurtarieven kunnen uiteenlopen van40 tot 90 euro. Bij een zelfstandige coach wordt dit meestal niet vergoed. Vraag dit na bij het intake gesprek.

Wanneer je in behandeling bent bij een GGZ-instelling wordt de coaching wel vergoed, als onderdeel van de behandeling.

 

Coaching aan huis?

De meeste coaching vindt niet aan huis plaats, maar bij de coach. Wil je iemand aan huis laten komen om je te helpen met zaken als administratie en het huishouden (weer) op orde krijgen, dan ben je eigenlijk op zoek naar een professional organizer. Impuls & Woortblind kent in de regio Utrecht een goede professional organizer, die veel ervaring heeft met de doelgroep. Kijk hiervoor op de ledenvoordeelpagina.

 

Hoe vind ik een goede ADHD coach?

 

Deze vraag krijgen wij heel vaak te horen. Helaas hebben wij daar ook geen pasklaar antwoord op. Er is geen keurmerk of garantie dat een coach goed is en bovendien: wat voor de ene persoon werkt, kan voor de ander soms niet werken.

 

Coaches met ledenvoordeel en regionale tips
Impuls & Woortblind heeft wel veel contacten met coaches en kan in sommige regio's mensen aanbevelen, waar al meerdere positieve ervaringen mee zijn geweest.

Een aantal van deze coaches biedt Impuls & Woortblind-leden voordeel bij een behandeling. Je vindt hen op onze ledenvoordeelpagina.

Ook raden we je aan eens een AD(H)D-café bij jou in de buurt te bezoeken. Organisatoren en bezoekers kennen de zorgverleners in de regio vaak goed.

 

ADHD-centrum Nederland 

Dit is een landelijke instelling voor begeleiding en coaching van kinderen en volwassenen met ADHD en ADD. Zij hebben meerdere vestigingen in Nederland.

 

Hoe pak ik het aan?

 

Hier nog wat tips die je kunnen helpen in je zoektocht naar een coach:


Bel een aantal coaches en laat hen uitleggen:

-wat ze van ADHD /ADD (en medicatie) weten;
-wat hun coaching-filosofie is;
-welke opleiding ze gedaan hebben;

-wat hun uurtarief is en of er vergoeding mogelijk is.

 

Vraag degene die je het meest aanspreekt om een vrijblijvend gratis! eerste kennismakingsgesprek. Je merkt dan snel genoeg of er een klik is en of iemand jou die vorm van steun kan bieden waar je naar zoekt.

Meer weten?
Lees hier het artikel over ADHD-coaching en ervaringsdeskundigheid uit Impulsief nr 2, 2012.

 

Coaching of therapie bij relatieproblemen en ADHD

 

Hoe vind ik een relatietherapeut die verstand heeft van ADHD? 

 

Deze vraag krijgen wij regelmatig. Vaak is een behandeling voor ADHD/ADD op het individu gericht en is een behandelaar of coach niet gespecialiseerd in relatieproblematiek. Reguliere relatietherapeuten hebben weer niet voldoende kennis van ADHD en de dynamiek die dit in een relatie teweeg kan brengen.

 

Wij hebben de vraag voorgelegd via een oproep op onze facebook, en inmiddels een aardig rijtje met coaches en (systeem)therapeuten die wel verstand hebben van ADHD én relatieproblematiek.

 

De meesten zijn zelfstandige coaches. De klik die je al dan niet hebt met die persoon en/of diens aanpak speelt een grote rol in het succes.

NB: Impuls & Woortblind staat niet garant voor succes of kwaliteit. Wij raden aan om eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek te vragen.

 

Overzicht coaching / therapie voor ADHD en relatieproblematiek

 

Dokter Bosman - locatie Amsterdam

Bosman locatie Amsterdam heeft een aantal systeemtherapeuten in dienst. Deze locatie van dokter Bosman is gespecialiseerd in ADHD en ASS. Het is de voormalige instelling The Busy People. Er werken een aantal systeemtherapeuten die ook relatietherapie doen. Behandeling is mogelijk via een verwijsbrief van de huisarts maar ook zonder verwijsbrief tegen betaling.

 

Jan Jaap Pols - Amersfoort

Praktijk voor systeemtherapie, gespecialiseerd in relatieproblematiek. Een van de therapeuten heeft ook aantoonbare ervaring met ADHD en ASS.

 

ADHD- centrum Nederland -diverse vestigingen

Deze landelijke instelling voor coaching en begeleiding voor mensen met ADD / ADHD heeft op de meeste vestigingen ook (systeem) therapeuten en/of coaches die relatietherapie bieden.

 

Veelkant - omgeving Deventer

Praktijk voor systeemgerichte coaching volgens de Matrix-methode. Wanneer er nog voldoende basis bestaat voor een partnerrelatie kan hiermee betere communicatie en meer begrip bereikt worden.

Veelkant biedt leden van Impuls & Woortblind 10 procent korting.

 

ADHD Praktijk - omgeving Nijmegen

Arda Nieboer is ervaringsdeskundig en weet uit eigen ervaring dat ADHD / ADD topsport is. Voor degene zelf én de omgeving. Ze heeft diverse opleidingen gedaan is gecertificeerd ADHD-coach. Ze doet ook coaching op relationeel vlak.

ADHD Praktijk biedt leden van Impuls & Woortblind 10 procent korting.

 

 

Contact: 033 24734 84   I   Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk  I  [email protected]   |   Sitemap

Powered by : QualitySites4All