Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

ADHD en Dyslexie Cafés in tijden van corona – work in progress

Onlangs hebben we met onze vrijwilligers via ZOOM een inspirerend overleg gehad. Het ging over de online mogelijkheden om elkaar toch te ontmoeten. Bijvoorbeeld via ZOOM of een andere videobel-app zoals Skype of Jitsi. We werden er enthousiast van. Sommigen gaan zeker bij de bezoekers van wie zij contactgegevens hebben inventariseren of er behoefte is aan zo’n online ontmoeting.

Daarnaast hebben we het gehad over webinars, ter vervanging van thema-avonden. Of het opnemen van een video door een spreker/expert. Deelnemers aan een online ontmoeting kunnen dan eerst de video bekijken en daarna hun vragen in een (Zoom)-sessie stellen aan de spreker. Ook deze mogelijkheid gaan we verder onderzoeken.

Eén van de café organisatoren gaf aan beschikbaar te zijn voor bel-contact voor bezoekers die her zwaar hebben en de avonden met mede ADHD’ers erg missen.

Een andere organisator heeft een gratis Slack-chatroom ingericht voor haar vaste bezoekers. Waren we maar allemaal zo technisch! Maar deze tip deelde zij weer met de andere café organisatoren, dus zo komt de kennis ook bij hen terecht.

Wij houden je op de hoogte van ons ‘work in progress’ in deze tijd van social distancing.

Heb jij tips voor de café organisatoren of een vraag of behoefte aan onderling online contact?
Mail ons: info@impulsenwoortblind.nl

Je kunt ook altijd rechtstreeks contact opnemen met een ADHD Café of Dyslexie Café bij jou in de buurt.
Je vind ze via deze pagina’s:
ADHD Cafés
Dyslexie Cafés

Gerelateerde berichten

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam