Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Vergoeding ADHD medicatie 2020

Gebruik je ADHD-medicatie? Dan moet je ook dit jaar weer uitzoeken welke zorgverzekering voor jou het beste is. Ook voor 2020 geldt een eigen bijdrage op alle medicatie uit het GVS van maximaal € 250,-. Alles daarboven hoef je niet zelf te betalen maar is voor kosten van de verzekeraar. Daarnaast heb je eigen risico van € 385,-. Dat geldt voor het vergoede deel vanuit de basisverzekering. Pas wanneer jij in totaal € 385,- hebt betaald voor de ‘vergoede kosten’ van jouw medicatie en andere medische zorg vanuit de basisverzekering is er werkelijk sprake van volledige vergoeding door de zorgverzekeraar.
Voor kinderen geldt ook een maximum van € 250,- aan eigen bijdrage per jaar. Zij betalen geen eigen risico.

Is aanvullende verzekering nog nodig?

Je kunt een aanvullende verzekering zoeken die de eigen bijdrage van € 250,- vergoedt. Maar dat zijn er niet veel. Bovendien zijn de premies van aanvullende verzekeringen vaak fors, dus bedenk goed of de maandelijkse extra premie opweegt tegen de vergoeding van die € 250,- op jaarbasis. Uiteraard dekt een aanvullende verzekering ook andere zorgkosten van jou en/of je gezinsleden, dus maak de afweging niet alleen op basis van je ADHD-medicatie als je meer zorgkosten wilt afdekken.

Alles over kosten en vergoeding dexamfetamine en Amfexa

Wij krijgen bijna dagelijks vragen en klachten over o.a. kosten, beschikbaarheid en vergoeding en van dexamfetamine en Amfexa. Daarom hebben we alle vragen en antwoorden over dexamfetamine voor je op een rij gezet.

Meer informatie over vergoeding ADHD medicatie 2020

Lees de Brief van PsyQ-voor ADHD bij volwassenen over vergoedingen voor ADHD-medicatie 2020.

Op de website van Regenboog Apotheek staat een overzicht van prijzen en vergoedingen van ADHD-medicatie 2020. Een excel sheet die je kunt downloaden.

Vergoedingsbrief

Mocht jouw zorgverzekering ‘opeens’ jouw dexamfetamine 2,5 mg of een andere variant van dexamfetamine niet meer vergoeden vanuit de basisverzekering? Wellicht kan een vergoedingsbrief helpen. Als er een duidelijke medische indicatie is, moet de verzekeraar de dexamfetamine namelijk wel vanuit de basisverzekering vergoeden.
Download het voorbeeld van zo’n vergoedingsbrief.

NB: deze brief is opgesteld voor patiënten die apotheekbereide ADHD-medicatie van Regenboog apotheek gebruiken. Die wordt namelijk door (bijna) geen enkele zorgverzekeraar vergoed, behalve door DSW, StadHolland en inTwente. Maar de brief is ook te gebruiken voor medicatie van andere apotheken.
Let wel op: in de brief is sprake van ‘tabletten’. Als jij capsules gebruikt of een andere toedieningsvorm, moet je dit aanpassen.

 

Gerelateerde berichten

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam